Dogparkour

naturea_logo

 

Dogparkour är en träningsform som våra Pyrenéerhundar tycker är kul. Det är en träningsform som lägger fokus på balans och koordinationsträning där du tar tillvara på hinder och föremål som finns i den miljö som du befinner dig i. Träningen bygger på coreträning, kroppsuppfattning och självförtroende.

Dogparkour kan användas i så många olika syften, som exempelvis vid osäkerhet, svåra hundmöten, fysträning, rehab, friskvårdsträning etc.

DSC_1575

Att träna med två stora hundar samtidigt är kanske inte helt optimalt. Steg 1 är att börja med grundträningen, att hunden förstår vad det är du vill att hunden ska utföra. Här har jag gett kommandot ”tass upp” och båda pyrrarna ställer framtassarna på cementblocket.  På bilden oven stå hundarna för stunden inte korrekt utifrån träningssyfte. Båda njuter av att matte står nära och lutar sig så skönt mot mig.

DSC_1610

Har du två hundar så är ett tips att passa på att träning turtagning och signalkontroll. Att hunden inte kliver upp på föremålet förrän du ger klartecken!

DSC_1647

Här syns det att två Pyrenéerhundar som inte uppskattar allt för styrd träning älskar dogparkour. Dom lyssnar in min signal att dom ska stanna kvar innan det är dags för att hoppa ner.

DSC_1620

Jag är så glad och tacksam att jag kom i kontakt med denna träningsform som pyrrana älskar. Jag känner själv hur jag lever upp när jag får göra något fysiskt aktivt tillsammans med hundarna. Träning tillsammans med hundarna ger så mycket energi!

DSC_1647

Under Dogparkour träningen vill såklart även Emil undersöka omgivningen och han hittade en jättefin vattenpöl/vattenlera.

DSC_1738

Ett två tre så snubblar Emil och gör en vurpa i leran.

DSC_1740

Ja ja,  det är bara att ta ett extra bad denna helgen. Emil tyckte för stunden inte att det var så kul men i efterhand när han fick se bilderna så sa Emil ” det blev lite tokigt” 🙂

evidensia_djur_malmo-il-1

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: