Tibetansk mastiff

naturea_logo

Under veckan som vi var i Blekinge passade vi på att besöka Sanna Sander, hennes familj och flock som består av sambo, dotter, fyra tibetanska mastiffer, en azawakh, en mindre hund och ett gäng katter.

Vi har haft kontakt över facebook i några år och har vid flera tillfällen pratat om att titta in när vi har haft vägarna förbi.

Sanna och hennes familj bor helt fantastiskt. Vackrare omgivning får man leta efter. En kuperad trädgård omringad av träd, klippor, blåbär och odon. Längst ner på tomten har de en brygga och egen sjö. Helst fantstiskt. Vi blev lite stumma av beundran.

När vi kom upp längs den slingrande grusvägen till huset var det svårt att undgå  vart vi hamnat. Vi blev utskällda efter noter.

Förra året i Norje boke träffade vi Sannas hane Temudjin och hans avkomma Tamtam. Då var Tamtam valp, nu hade han växt till sig och visade tydligt att vi inte var önskvärda. Efter en tid släppte Sanna ut honom och med stor misstänksamhet och ogillande accepterade han vår närvaro. Detta påminner ganska mycket om våra ovtjarkor.

På bilden är Tamtam och hans kompis Ask i full action.

DSC_9811

Ask var en trevlig bekantskap, fortfarande valp men avslappnad och hur cool som helst. Han har dock vakt i sig ändå! En riktigt tjusig kille med läcker färg!

DSC_9828

DSC_9823

Temdujin är den mest sociala av tibetanerna. Han är som en stor luffsig, men ändå atletisk och snabb björn som susar förbi, för att sedan plötsligt stå med tassarna på ens axlar. Här ligger han på bryggan och njuter i solen!

DSC_9802

DSC_9797

Den fjärde tibetanen Embla fick vi ingen bild på men vi fick njuta av att se henne. Hon är redan nu en stark och allvarlig tik med stor misstänksamhet och ovilja att möta okända. Detta i kombination med en otrolig mjukhet gentemot Sanna och övriga familjen. Det är väl egentligen så en Tibetansk mastiff ska vara, En inte en hund för alla, men på rätt ställe underbar!

Tack för en trevlig dag Sanna!

evidensia_djur_malmo-il-1

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: