Resistent bakterie!

naturea_logo

På första återbesöket hos veterinären med Vostok tyckte vi att han sår läkte för långsamt vilket veterinären höll med om. Vi fick utskrivet en ny sort antibiotika som hette Clindamycin samt en antibiotikasalva, Isaderm. På andra återbesöket fick vi svar på att bakterien var resistent mot första atibiotikan som hette Vetrimoxin. Läkningen går mot rätt håll nu men vi får skjuta på vår semestervecka i Norje Boke minst en dag i alla fall. Vi vill att såret ska vara stängt så att det minskar möjligheten att komma ner smuts i såret. Ivanka och Vostok ska bo på bästa Håslövs hundpensionat när vi är i Norje Boke på semester med en massa hundvänner som avslutas med en rassspecial för Pyrenéerhunden!

DSC_8668

Vid första och andra besöket valde vi att sätta på munkorg på Vostok för allas säkerhet eftersom han visade tydligt att han hade ont. Vostok var så duktig på senaste besöket, han vill verkligen inte bli undersökt av veterinärena. Han är inte intresserad av att bli rörd utav någon utanför flocken. Men han har hittat en egen strategi för att hantera det genom att stå med framtassarna på Martins knä, då tillåter han att bli undersökt och denna gången utan munkorg.  Vi kom fram till att det är bra att vara två, Martin kunde hålla Vostok och jag stod bredvid och kliade honom på bröstet och kunde samtidigt läsa Vostoks signaler medan Veterinären undersökte honom. Emil  var också med och i en sådan situation är det viktigt att Emil är lugn och inte stressar upp Vostok. Jag höll Emil i famnen under tiden som veterinären undersökte Vostok. Emil är så van vid alla veterinärbesök nu och uttryckte till Vostok ” Det är ingen fara, det är snart färdigt”.

DSC_8737

Vostok har sovit i köket tillsamamns med Ivanka och någon av oss. Han har inte fått leka med varken Ivanka eller Piansa för att inte risker att såret ska gå upp igen. Igår släppte vi ut både Ivanak och vostok och hade dom under uppsikt hela tiden. Alltså denna glädje som uppstod hos båda två, att äntligen få vara tillsammasn igen går inte att beskriva. Ivanka var inte i närheten av hans huvud i leken, möjligt att hon kände av någon doft som gjorde att hon lät bli just det området. Men dom sprang och jagade varandra och hade så kul.

Vi skjuter på Norje Boke resan en dag och tar ett nytt beslut i morgon.

evidensia_djur_malmo-il-1

 

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: