Sommar!

naturea_logo

Än så länge har denna sommaren inte bjudit på något strandväder i södra Skåne, möjligen någon halv soldag hit och dit. Emil har verkligen gått in i en riktig semesterkänsla och tycker att det är så mysigt att börja dagen i soffan tillsammans med Ivanka. Emil har hela tiden en hand på Ivanka som gärna vill ligga nära honom. Vi hör från köket att Emil sitter och pratar med Ivanka om att hon inte behöver vara rädd för olika saker. Det är ingen fara säger Emil. Det är så fantastiskt fint att se våra hundar och Emils relation och kommunikation. Det värmer i våra hjärtan!

DSC_9464

Emils sov och frukosttider synkar inte alls med våra. Vi vaknar tidigt medan Emil sover lite längre. Vi vill äta frukost direkt men Emil behöver vara uppe en timme eller två innan det smakar. Emil ropar på oss när han vaknar ” Är det morgon nu?” eller ” jag är  vaken nu, vad gör ni?” Älskade unge vad stor du har blivit och så otroligt kommunikativ.

Emil vill göra allt som pappa gör och det är viktigt att dom gör saker tillsammans. Emil frågar ofta om vi behöver hjälp, han vill vara delaktig. Frågar vi om Emil vill hjälpa tilll med något får vi oftast svaret ”självklart”. Dock har vi märkt på senaste att han har inte tid just nu, jag är inte färdig än eller kanske imorgon.

Igår kom mormor och morfar med en förtidig födelsedagspresent till Emil. En eldriven traktor med dubbeldäck bak och radio så han kan lyssna på mix megapol medan han kör. Alltså denna lycka hos Emil.

Imorse frågade han Martin ” Pappa ska vi klippa gräset tillsammans”. Efter gårdagens träning och sömn på det kunde Emil både styra och backa idag.

DSC_9469

Hundarna är nästa intill helt obrydda och tycker inte att det är något konstigt med den nya traktorn som kör runt. Ivanka är väl steget före och flyttar sig hyfsat snabbt när Emil kommer körandes.

DSC_9485

Vostok fick syn på den för första gången idag och tyckte det var jättekul. Först sprang han med emil och ville busa, sen kom där en stor traktor körandes förbi utanför gården och då fick Vostok utryckning till staketet för att skrämma bort den.

DSC_9524

Emil har fått upp intresse för vinbären och tycker att det är så gott att plocka direkt från buskarna och äta. Det svåra är att få honom till att bara plocka dom som är mogna, men ja det är en del av livet med barn att en del vinbär försvinner. Det är viktigare att han tycker det är kul och bara gå och plocka. Nu inväntar vi bara att Vostok ska hitta hallonen, förra året åt han upp de flesta.

DSC_9497

Sötaste emil kom idag så sa han ” Jag har en överraskning till dig mamma, vinbär”

DSC_9499

Idag kom faktiskt solen fram och himmeln blev klarblå. Vi han med lite bad i poolen och dans i trädgården med musik på hög volym. Helt plötsligt kom molnen och snart därefter började det regna. Emil fick brott upp ur poolen och sprang till traktorn och körde in den i stallet. Vi gick in och värmde oss under en filt i soffan sen när regnet var bårta var det dags för nästa tur. Emil fick även en arbetsoverall och den skulle såklart också på.

Tack mormor och morfar för den finaste presenten!

DSC_9513

evidensia_djur_malmo-il-1

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: