Piansa har börjar vakta…

naturea_logo

Igår när jag satt på innergården så hörde jag en hund skälla grovt och högt. Det var inte Hicko för han låg och sov, Vostok och Ivanka var inne och Piansa kunde det inte heller vara för hon har inte börjat vakta.

Jag gick bak och där stod minsann Piansa med svansen på topp och skällde ut mot fältet. Hon har näst intill lika grovt skall som Hicko och Vostok.

DSC_5604

Piansa har inte behövt vakta tidigare då vi har tre andra som sköter det väldigt bra. När Hicko springer iväg för att skrämma bort något så följer Piansa glatt efter. Men nu ska det bli intressant att se om hon anser sig mogen nog att ta sig an uppgiften som vår fjärde vakthund.

DSC_5862

Pyrenéerhunden har i sitt ursprung uppgiften att vakta. Så förr eller senare kommer den att utvecklas hos hunden. Sen kan det se olika ut när det sker beroende på individen och om den lever som ensamhund eller i en flock.

Nu ser vi fram emot en härlig helg tillsammans med hundarna. Vi börjar denna soliga dag med inspirerande möten med följd av fredagsmys i kväll. Kanske blir det en favorit i repris i hundgården tillsammans med Vostok och Ivanka. Sedan laddar vi inför en lördag på tippen och få i ordning i stallet och garaget. Samt lite annat fix i trädgården!

DSC_6364

evidensia_djur_malmo-il-1

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: