Social tjänstehundsförare!

naturea_logo

Att arbeta som social tjänstehundsförare kan var ganska sårbart om du bara har det som ditt yrke. Det krävs mer än en hund och för min egen del är jag tacksam att jag med mitt koncept kan kombinera yrket som seniorcoach och beröringspedagog.

Hunden kan inte arbeta för många timmar i sträck, många påstår att efter två timmar behöver hunden paus. Det är bra att det finns en typisk gräns, men det är trots allt väldigt individuellt. Hicko behöver paus efter 45 minuter, om han kör en gruppaktivitet så är det hans max tid. Olika hundar klarar olika många aktiviteter, våra hundar reagerar olika på olika aktiviteter. Hicko kan sitta lugnt och stilla och bli klappad hur länge som helst, en annan hund kan göra en hel show med olika trix utan att bli påverkad.

När vi arbetar på Äldreboendet Bruksgården är vårt uppdrag på fyra timmar per gång. Här är det viktigt för mig hur jag lägger upp dessa timmarna utifrån hundens förutsättningar, men ser samtidigt till att jag når tredje persons önskemål och behov.

DSC_6252

Yrket som social tjänstehundsförare kräver kunskap om hundens beteende, att kunna läsa och förstå hundens signaler samt veta hur jag ska träna min hund på bästa sätt. Det krävs även kunskap om målgruppen som du möter i arbetet. I mötet ska du kunna tillgodose tredje persons behov samtidigt läsa av hunden och kommunicera med både hund och tredje person.

Efter många års arbete och en fantastisk lärare Matilda Ström känner jag att vi gör ett fint arbete med våra äldre.

evidensia_djur_malmo-il-1

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: