Relationen mellan barn och hund!

naturea_logo

Emils kommunikation med hundarna har utvecklats till en fin relation. Vi har varit tydliga från början med regler och gränssättningar för både hundarna och Emil. I dagsläget känns det som om vi har lyckats bra, samt att vi har sunda och stabila hundar och Emil gör så gott han kan utifrån sina förutsättningar.

Självklart så testar Emil gränserna emellanåt och vi som föräldrar gör så gott vi kan. Detta är ett beteende som ingår i barnets utveckling. Men inget vi som föräldrar kan bortse ifrån och bara låta det vara. Utmaningen är att hitta rätt sätt att ta konflikten och det kan variera från gång till gång och det är olika från barn till barn. Emils förskolepersonal är ett fantastiskt bollplank vilket vi uppskattar otroligt mycket.

Emil är försiktig med hundarna och vill gärna vara nära. Vi är stolta föräldrar till vår älskade Emil och stolta hundägare till våra fyra herdehundar.

DSC_5447

Hicko är den hunden som älskar att vara i lekrummet när vi är där. Han kommer alltid in och vill vara en del av oss.

DSC_5454

När Martin och Emil busar ligger Hicko bredvid och sover. Han är så trygg i denna miljö.

DSC_5512

Ivanka vill gärna vara med och kommer ofta in till oss i lekrummet. Men blir det för stökigt går hon där ifrån och lägger sig precis utanför.

DSC_5483

Nu snart tre år senare är vi så glada för att vi aldrig tvekade att skaffa denna fyrflock, trots att vi hade en liten bebis. Ibland kör det ihop sig, men det gör det för alla. Ibland får hundarna anpassa sig och ibland blir det Emils tur, vi däremot får anpassa oss i princip hela tiden. Sedan har vi försökt att forma vardagslivet så alla hundarna och Emil blir sedda och aktiverade utifrån deras behov. Vi har även skapat trädgården med större hundgårdar så det finns möjlighet för lek och rörelse under dagarna för hundarna.

Vostok har alltid varit så otroligt försiktig med Emil och så tillåtande. Piansa har blivit mycket mer inkännande mot Emil. Hon är betydligt mer hänsynsfull mot honom än mot oss. Hon har en fin sida mot Emil som jag även upplever när Piansa är och socialiseras inom äldreomsorgen.

Emil ser hundarna som en del i familjen. Han frågar efter dom och kommunicerar med dom och vill gärna visa hundarna saker som han kan.

Vår älskade Emil!

DSC_5564

evidensia_djur_malmo-il-1

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: