Piansa i höglöp!

naturea_logo

Piansa har nu kommit in i sitt höglöp och Vostok är så frustrerad. Han lämnar inte Piansa en sekund om han är lös på tomten. Idag har Vostok för första gången inte ätit upp sin mat, han har helt enkelt inte tid.

Hicko har koll på att det inte är den ”rätta” dagen än. Hicko är hyfsat lugn än så länge och äter fortfarande sin mat. Dock vill han ha koll på Piansa vart hon är och blir pipig om han ser henne genom fönstret. Men om Hicko är lös på tomten låter han henne vara.

Piansa är lite nedstämd mellan varven men har klarat av att vara själv i lilla hundgården bättre än förväntat. Dock tycker hon det är lite ensamt och tråkigt. Vi får varva hundarna så gott det går. Promenaderna får ske i omgångar. Det är lite klurigt att få till en strategi som funkar för alla hundarna.

DSC_5111

Ivanka tar hela situationen med ro. Dock tycker hon att både Vostok och Hicko är lite märkliga som går runt och piper, då säger hon till dom på skarpen. Hicko lyssnar åt hennes tillsägelser, Vostok är för upptagen med att tänka på Piansa när hon är i närheten.

DSC_5113

Vi fick för oss att både Vostok och Hicko har börjat vakta mer och funderade på om det kanske kunde ha ett samband med Piansas löp…

DSC_5127

Hicko han sprang bort till stora hundgården i riktning bort mot Lantbrukskolan och skällde till ordentligt, flera gånger.

När Martin kom tillbaka från Piansas promenad berättade han att det var agilitytävling vid Lantbrukskolan, som ligger bara några hundra meter från vår tomt. Så därav förklaringen till dagens vaktande.

DSC_5124

Ivanka och Vostok var inte sena att hjälpa till! Helt plötsligt kom dom av sig i Piansas höglöp och satsade stenhårt på ett samarbete i vakten.

DSC_5119

Nu har vi troligen några intensiva dagar framför oss, fördelen med höglöpet är att det snart är över. Nu håller vi tummarna för en lugn natt.

evidensia_djur_malmo-il-1

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: