Winner Stars Vostok!!!

naturea_logo

Dagens inlägg handlar om vår underbara Vostok. Vostok är nu 17 månader gammal, är ca 75 cm hög och väger runt 65 kg! Han kommer växa lite till. Han har än så länge haft fina proportioner hela uppväxten. Vissa hundar är ”valpfula” eller ”unghundsfula”, men Vostok har sett bra ut ända sedan vi fick hem honom. Han är otroligt stark, med grov benstomme och ett stort huvud utan bli för mycket. Hans uttryck är vänligt, men ändras raskt om han uppfattar en fara.

Han är en smart hund och balanserad. Igår kom ett antal män som arbetade nere vid vägen, ca 25 meter från vårt stängsel och grind. Vostok blev först rasande och skällde ut dem efter konstens alla regler. Så fort han märkte att de inte hade några planer att närma sig, då slappnade han av och satt lugnt och tittade på dem, men med en skeptisk blick.

Han har ett stort allvar inom sig och accepterar inte många utöver familjen på sitt revir. Han älskar svärmor! Igår följde hon med på promenad in till byn och Vostok blev överlycklig när vi träffades. Han hoppade upp med tassarna på hennes axlar och pussade henne länge. Han väger mer än vad hon gör så det var lite svårt med balansen.

I övrigt när vi får besökare så får Vostok stanna i hundgården på behörigt avstånd de första timmarna, därefter kan han tina upp men kan försöka skämmas lite om han märker att folk är osäkra på honom. Utanför reviret är han hur lugn som helst och bryr sig varken nämnvärt om varken två eller fyrbenta.

Med familjen är han ljuvlig. Han är helt underbar och det finns inget ont att säga om honom förutom att han möjligen tuggat sönder några par skor. Han älskar att ligga på köksgolvet och njuter av golvvärmen. Kanske i de bästa av världar får han smaka något gott. 🙂

Han är genomsnäll och tålmodig med både Piansa och Ivanka som springer, hoppar, sliter, biter och drar i honom! Han är ingen bråkstake och vill inte bråka med någon hund, men när Hicko hoppade på honom fick man se vad han går för om en situation blir allvarlig. CAO används som väktare av boskap och har avlats för att kunna stå emot attacker av stora rovdjur som varg, björn, mård, vildhundar och stora kattdjur. Tyvärr tar man till vara på denna ”kvalitet” i vissa länder och använder CAO till kamp. Det är vidrigt och för mig helt obegripligt. När Hicko och Vostok drabbade samman fick Hicko en hel del ganska allvarliga skador, medan Vostok blev oskadd med endast en liten reva på nosen. Vi hoppas att detta aldrig kommer hända igen och vi har vidtagit alla åtgärder vi kan för att de ska slippa utsättas för en liknande situation i framtiden.

I övrigt tar Vostok livet med ro. Han gör inte av med mer energi än vad han behöver. Hans milda sätt, hans blick, mod, självständighet, hans tramsiga sidor, klokhet och vilja att försvara det han håller kärt är egenskaper vi värdesätter högt! Han är en underbar ovtjarka och är allt vad man kan önska sig av rasen.

evidensia_djur_malmo-il-1

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: