Hicko &Vostok

naturea_logo

Helgen blev inte som vi hade tänkt oss. Ingen handling blev av, inga nya bilder på hundarna och heller ingen social samvaro blev av. Men ett städat hem och en städad bil och en sjuk Emil i feber och hosta fick vi till i alla fall.

dsc_7197

I fredags fick Hicko följa med i bilen medan jag var på ett möte. När jag kom tillbaka såg jag att Hicko hade bajsat inne i bilen vilken aldrig skulle hända om det inte var akut. Jag tog ut Hicko och gick en runda och upptäckte då blod i avföringen. Jag kontaktade Evidensia djursjukhus i Malmö för rådgivning. Som jag misstänkte skulle vi sluta med Norocarp, som är smärtstillande. Det är inget ovanligt att hundar reagerar på den medicinen. Dock klarade Hicko det fint när han fick akut ögoninflammation. Men denna gången sa magen ifrån. Efter att vi satte ut Norocarp och gav kokt ris har hans mage blivit bättre igen.

Trots att Hicko börjar tycka att det är aningen tråkigt att vara så begränsad har han fortfarande en glädje i blicken. När vi tar av tratten och luftar och gör rent så vill han bara mysa. Idag när mormor och morfar kom på besök och bjöd på semla fick Hicko mysa lite extra.

Kan tänka hur han längtar efter att få springa fritt igen…

IMG_0720

Nu har vi börjar ta in alla hundarna igen. Vi började med att ha en stängd dörr mellan det rummet Hicko är i och där Vostok är. De känner av varandras dofter och Hicko förstår att Vostok är i köket. Första steget gick bra så vi gick vidare till nästa steg genom att öppna dörren med en grind emellan så att Hicko fick se att Vostok var i köket. Hicko tittade men ingen annan reaktion uppstod, alltså precis som vanligt. Denna träning tog jag till medan Martin nattade Emil i förebyggande syfte om någon av hundarna skulle tända till så ska inga barn vara närvarande i en sådan situation.

Nu har vi en förhoppning om att vi ska kunna gå tillbaka så som vi hade det innan. Dock kommer dom aldrig att kunna vara lösa tillsammans mer. Hicko får bara gå korta promenader fram tills att stygnen ska bort på onsdag. När vi passerar Ivanka och Vostok i hundgården är Hicko som vanligt. Så fort Hicko är friskförklarad och kan komma ut på promenad ska vi ta killarna tillsammans, sen alla hundarna på en gemensam promenad. Ett steg i taget!

DSC_6421

evidensia_djur_malmo-il-1

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: