Blivande social tjänstehund!

naturea_logo

När vi skulle välja valp utgick vi ifrån Pyrenéerhunden som ras, en bra exteriör och goda egenskaper för blivande social tjänstehund. Det var många egenskaper som vi ville ha i en och samma hund. Efter många om och men tog vi ett gemensamt beslut tillsammans med uppfödaren kennel Joquibaz att det var Piansa som skulle bli en av oss. 20160710_090823-01-01

Som valp var Piansa orädd, självsäker och full av energi. En valp som sysselsatte sig själv med både bra och dåliga saker.

dsc_7893

Nu har Piansa klivit in i juniorstadiet och är fortfarande lika livfull, men lugnat sig på många plan. Denna veckan har Piansa fått följa med på socialiseringsträning under olika uppdrag.

Vi startade veckan med en föreläsning om träning för seniorer med praktiska inslag med hunden som resurs. Nästa uppdrag var att arbeta personcentrerat på Bruksgården i Rydsgård med personer med demenssjukdom utifrån BPSD-registrering med hunden som insats. Veckans sista uppdrag besökte vi tre  olika äldreboenden i Malmö Stad.

dsc_1625

Trots Piansas energinivå lyckas hon samla sig när vi kliver in genom dörrarna på ett äldreboende. Piansa har tjänstevästen på sig och börjar förstå vad som är på gång när hon får syn på den. Hon har ett fint bemötande mot våra äldre som vi möter och visar ingen osäkerhet mot varken rullatorer, rullstolar eller permobiler. Hon reagerar inte på annorlunda kroppshållning eller intensiv ögonkontakt. Hon klarar av att bli kramad, hanterad, söker kontakt och är nyfiken och social.

Piansa tycker det är svårt att vänta in innan hon ska gå in i en aktivitet. Hon behöver även träna in olika lydnadsmoment. Men som sagt, Piansa har långt kvar tills hon kan inta titeln som social tjänstehund. Än så länge visar hon sidor som är till sin fördel för yrkesrollen. Socialiseringsträningen kommer att  fortsätta fram till hon är ett år och då blir det först ett Bph-test som vi kommer att utgå ifrån.

dsc_1827

För oss är det viktigt med hundhälsa och hundens välfärd i arbetet som social tjänstehund. I samarbete med RigtigHundemad och tack för ett superbra hundfoder Naturea!

evidensia_djur_malmo-il-1

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: