Zogcza Ivanka

naturea_logo

När vi fick se bilder på Ivanka som valp var vi rätt säkra på att hon skulle bli en ganska grov tik. Men så blev det inte… Idag är Ivanka 2 år och är en hyfsat lätt Sredneasiatskaja Ovtjarka på 42 kg. Hon är smidig och väldigt atletisk och får snabbt upp en hög hastighet när hon springer.

Trots att Ivanka blev opererad för fcp när hon var liten och fick därmed inte de bästa förutsättningarna för att bygga upp sin kropp naturligt. Har hon ändå lyckats bygga upp en fin muskulatur. I hennes rehabilitering tränade vi balans- och koordinationsträning. Men eftersom Ivanka inte ser någon mening med att träna så har hennes kropp utvecklats till största del genom promenader på olika underlag, lek och bus med de andra hundarna i flocken.

I rehabiliteringen ingick det även att hon skulle gå på treadmill på Evidensia Djursjukhus i Malmö. Sjukgymnasterna fick uppleva en riktigt envis hund som vägrade att resa på sig trots att vatten ytan steg upp till halsen. Ivanka trivdes bättre på den tjocka madrassen där hon fick massage av Marie.

evidensia_djur_malmo-il-1

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: