Nybliven mamma & hundägare!

naturea_logo

Imorgon fyller Emil 2,5 år och jag minns den smärtfria graviditeten, jag minns den smärtfulla förlossningen som fick ett akut skede men slutade lyckligt.

20140813_131911

Jag minns så tydligt dagen då vi kom hem med Emil från BB. Hur vi hade planerat Emils första möte med Aji och Hicko. Båda hundarna var så fina med honom. Då hade vi även vår katt Kitty som alltid ville ligga på amningskudden när jag ammade Emil.

Hicko & Emil

dsc_0094

Aji & Emil

dsc_0262

Kitty & Emil

20140808_101634

Jag hade en föreställning om att vara ute på promenader med barnvagnen och hundarna, kunna vara fysiskt aktiv och vara mycket tillsammans med hundarna nu när jag skulle vara hemma med Emil. Det blev inte riktigt så och jag kommer ihåg mitt dåliga samvete att inte finnas där för hundarna så som jag ville.

Jag har en medfödd skada i ryggen och fattas en bit ben på höger sida mellan kota 4 och 5. Tillståndet har i stort sätt aldrig påverkat mig mer än när jag går sakta under en längre stunder som exempelvis på mässor, där man går länge och står stilla långa stunder. Detta sker ju inte varje dag. Jag hade en smärtfri graviditet utan en massa krämpor och var fysiskt rörlig trots den stora magen.

dsc_0572

Sex veckor efter förlossningen kunde jag inte gå längre än 300 meter, sedan fick jag vända och gå hem igen och hade ständig smärta i ryggen. Jag tränade mina inre magmuskler för att få ett bättre magstöd samt aktivering för bäckenbotten, men det hjälpte inte fullt ut.

Ett år senare blev jag skickad till röntgen som bekräftade min smärta. Jag hade fått en ytterligare ökad rörlighet i ryggraden och muskulaturen hade försvagats efter förlossningen.

Jag är så tacksam för vår hage där vi kunde spendera många timmar tillsammans, medan Emil sov i vagnen.

dsc_0360

Vi tränade ligg och stanna kvar!

dsc_0373

Sedan inkallning!

dsc_0368

Med hjälpa av en sjukgymnast fick jag ett träningsprogram för att stärka muskulaturen kring kotpelaren och smärtan minskade mer och mer. Dock har jag förstått att denna typ av träning har blivit min medicin för livet, för att kunna vara fysiskt aktiv, träna styrketräning, vara fysiskt rörlig och leka med Emil eller sitta på en stol en längre tid. Slarvar jag med min träning kommer smärtan som ett brev på posten.

img_0474

Under min föräldraledighet växte intresset för den gravida kroppen och kroppen som postgravid. Efter påfyllning av ny kunskap håller jag och min kollega på att skapa en webbkurs för gravida med ett helhetstänk för den gravida kvinnan. Kursen är utformad utifrån ett mer förberedande och förebyggande tankesätt kring både träning, mental återhämtning och ett känsloarbete.

En liten sneak peak på innehållet som du även kan läsa mer om på https://handhundhalsa.com/

 

Mammainvestering för dig som gravid!

Träning, yoga, andningstekniker, meditation, affirmation, kunskap, vägledning, coachen tipsar, dina förutsättningar som gravid, tankar som leder till personliga mål…

Som nybliven mamma och hundägare är det viktigt att får till rutiner. Hunden är fortfarande en familjemedlem som har samma behov som tidigare.

Nästa projekt blir att blir att skapa en webbkurs med att aktivera din hund som du kan ha stor nytta av exempelvis när du kommer hem från BB och inte kan vara fullt fysiskt aktiv tillsammans med hunden.

evidensia_djur_malmo-il-1

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: