Team Guardista!

Efter Vostok och Hickos slagsmål har vi valt att inte har killarna lösa tillsammans. Ivanka är ganska hård i sin lek mot Piansa. Samtidigt som hon tycker att det är kul att leka med Piansa kan hon ändå inte slappna av helt.

Hundarna går två och två, en tik och en hane. När vi är hemma ser vi till att varva flocken så att de inte ska skapa några befintliga grupperingar.

Vostok och Piansa är helt fantastiska tillsammans. Dom har fungerat så bra ihop redan från den dagen vi fick hem Piansa.

dsc_1545

Vostok är så snäll och har ett enormt tålamod. Det perfekt lekfarbron 🙂

dsc_1510

Hicko tyckte att Piansa var jobbig och irriterande när hon var liten. Nu när hon har växt till sig så tycker Hicko det är kul att leka med henne. Dock har inte Hicko lika gott tålamod som Vostok. Tröttnar Hicko säger han ifrån.

Dagtid då vi arbetar går Hicko och Piansa tillsammans. Antingen är dom i vår lilla hundgård med tillgång till inomhus del i garaget eller så springer dom fritt på tomten. På natten sover Hicko i vardagsrummet och Piansa i hallen

dsc_0480

Vostok och Ivanka går tillsammans i den stora hundgården. Där har dom det superbra, den hundgården är på ca 600 kvm och där finns utrymme för att springa ”fritt”. Det är så härligt när vi ser att dom faktiskt nyttjar det stora ytan och varvar dagen med lek, vakt och vila. Nu har båda förstått att de ska gå in i sina kojor och lägga sig vid dåligt väder.

Vostok och Ivanka sover i stallet om nätterna, vilket fungerar superbra. Ivanka har en egen säng och Vostok vill gärna ligga på plan mark på en dyna och en fäll.

dsc_3867

Hicko tycker verkligen om Ivanka. De dagar då Hicko arbetar som social tjänstehund, står Ivanka själv i den stora hundgården och Vostok och Piansa i den lilla hundgården. När vi kommer hem går vi alltid bak till Ivanka och släpper ut henne med Hicko först. Båda är så lyckliga över att se varandra.

dsc_0872

Team Guardista är som sagt inte lösa samtidigt. Men det finns helt klart en gemenskap och teamkänsla hos herdehundarna. När Vostok och Ivanka är i stora hundgården och Hicko och Piansa är lösa är dom oftast samlade på baksidan. Vi brukar smygtitta genom fönstret och se hur dom vaktar och leker tillsammans, dock med ett staket emellan. Inga spänningar mellan herrarna, det är bara Ivanka som måste markera mot Piansa och i nästa sekund göra hon en lekinvit och så börjar dom jaga varandra. Piansa är så tydlig i sitt kroppsspråk att hon inte vill något illa men visa samtidigt en självsäkerhet.

Deras gemenskap sker oftast då vi inte är närvarande, men vi ser det genom fönstret och önskar varje gång att få det på film eller bild.

evidensia_djur_malmo-il-1

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: