Hicko akut dålig…

olivers

Dagen började med att Hicko var på gott humör och förstod att det var dags att jobba, han hoppade in i bilen och vi var på väg mot årets första uppdrag i Malmö Stad. Väl framme såg jag att Hicko kisade med ögonen när jag skulle ta ut honom ur bilen. Hicko hoppade ur bilen och när vi klev in på boendet ville han bara fram till alla och hälsa. Hicko visade denna sanna glädje att vara tillbaka på arbetet igen. Dock såg jag att ögonen inte stod rätt till, han kisade och ville inte öppna dom fullt ut. Allmäntillståndet var det inget fel på, han spelade spel och hoppade hinder och ville hela tiden vara när de boende. I detta läget är det superviktigt att jag som hundförare kan läsa av hunden som jag arbetar med.

Även om allmäntillståndet var oförändrat så sa min magkänsla att hans reaktion angående ögonen kan vara allvarligt. Så jag ringde rådgivningen på Evidensia Djursjukhus i Malmö och dom bad mig komma in akut.

I arbetskläder fick vi vänta en liten stund i det akuta väntrummet. Vi pratade med en sköterska som bekräftade att att det var bra att vi kom in så snabbt.

Vi fick träffa veterinär Ann Ström, som var specialiserad på ögonsjukdomar. En fantastisk veterinär med en trygg kunskap och ett fint bemötande. Efter en grundlig undersökning och provtagning konstaterade Ann att Hicko hade fått en akut ögoninflammation, dock inga sår på hornhinnan. Detta är många gånger en sekonder reaktion på att något annat fel. Så en medicinsk behandling påbörjades med ögondroppar var tredje timme dygnet runt samt tabletter.

Hicko svarade på medicinen ganska omgående. Detta är ingen garanti för att det är över. Eftersom den akuta ögoninflammationen i båda ögonen ofta tyder på att det är något annat som är fel, valde vi att gå vidare med fler undersökningar.

Vi får knappt luft av tanken på att det skulle vara något allvarligt med Hicko. Vi satt tidigare idag vid köksbordet och tittade ut genom fönstret och såg en lycklig Hicko som sprang runt i trädgården.

Idag var det dags för återbesök hos veterinär Ann ström och hon konstaterar att ögonen är helt återställda, inflammationen är borta och trycket i ögonen är normalt. Vi gjorde en röntgen på bröstpartiet för att utesluta tumörer. Undersökningen visade gott resultat.

Sedan var det dags för ultraljud på buken. Hicko blev överlycklig när han fick vänta i väntrummet vid rehab. Hicko trodde att han skullen in och träna hos sjukgymnast Marie.

Bilden nedan visar hur glad Hicko var idag, han hälsade glatt på alla som kom förbi både fyrbenta och tvåbenta. Ultraljudet visade sig vara normalt. En lyckligare matte gå inte att hitta just nu.

Hemgångsrådet är nu nedtrappning av medicin och återbesök på onsdag nästa vecka.

Stort tack Evidensia Djursjukhus i malmö, veterinär Ann Ström, alla sköterskor som vi mött samt personalen i receptionen för en trygg kunskap och ett fantastiskt fint bemötande. Än en gång bekräftar det att ni är det bästa valet för djursjukvård. Tack och vi ses snart igen!

Tack även till kennel Joquibaz för ert stöd i en orolig situation!

evidensia_djur_malmo-il-1

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: