Hundvård!

olivers

I helgen har vi inte gjort mycket annat än att bara vara tillsammans hela familjen och firat Hickos nominering såklart. Vill du lägga din röst på Hicko så klicka på länken som leder dig direkt till rösta här! http://app2.lokaltidningen.se/vardagshjaltar2016/ystad/

Vi har varit ute på promenader i det härliga vädret. I lördags gick vi till dammarna och matade ankorna. Ivanka var nyfiken på dom och ville gärna fram, Piansa är intresserad av det mesta och ville också fram och hälsa. Dock skiljer sig nog deras intresse åt, Ivanka vill nog egentligen mer än att bara titta på ankorna medan Piansa vill leka med dom. Vostok och Hicko bryr sig inte, dom bara står och tittar på medan vi matar ankorna.

Emil tycker det är kul att möta djur av alla dess sorter. Martins intresse för djur lever helt klart vidare hos Emil. Han har börjat uppmärksamma fåglar, maskar, sniglar och spindlar. Emil är precis som Martin var när han var liten och går ofta omkring i trädgården och ser vad han kan hitta i djurväg.

dsc_0988

I söndags gick vi en promenad till lantbruksskolan och hälsade på korna. Det var första gången Piansa såg dessa stora djur. Hon gick fram direkt och pussade på dom. Vostok blev också nyfiken och gick fram till korna, han stod blixt stilla medan korna stack fram huvudet och gav honom en puss. Ivanka tyckte att korna är lite stora och är lite halvläskiga, hon håller sig mer på avstånd med öronen så långt bak dom kan komma och visar hur snäll hon är. Hicko bryr sig inte, han har sett dessa kossor flera gånger om och är så van att möta dom.

dsc_0872

När det är helg så sker veckans hundvård. Då ska  80 klor klippas, öronen ska rensas och pälsen ska borstas. Kloklippningen är ett teamarbete, jag matar med skinkost och Martin klipper med pannlampa på huvudet för att se bättre. Vostok är den enklaste att klippa klorna på, det är bara att lyfta tassen och börja klippa.

dsc_1109

Ivanka går med på det utan några bekymmer, dock krävs det lite skinkost som belöning under tiden.

dsc_0829

Hicko visar tydligt att han inte tycker om klosaxen. Hicko får ligga på ett mjukt underlag som i soffan eller i sin bädd, sedan laddar vi skinkosttuben och klipper en klo i taget lugnt och stilla. För Hickos del är skinkosten mer en avledning än en belöning.

dsc_0950

Piansa skriker bara vi rör vid hennes tassar. Här krävs det ett stort tålamod och lugn från vår sida. Vi har hittat en annorlunda lösning som funkar just nu. Piansa står med frambenen i fönsterkarmen och jag ger henne en köttbulle i taget medan Martin klipper bakklorna på golvet. När det är dags för framklorna får hon stå upp medan jag matar med köttbukllar klipper martin klorna på framtassarna. Det är lite galet, men det måste göras och det gäller att hitta ett sätt som fungerar på en hund som redan nu väger över 30 kg.

dsc_1134

evidensia_djur_malmo-il-1

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: