Emils samspel och kommunikation med djur!

olivers

Emil är nu 2 år och 5 månader och hans relation med våra djur blir bara starkare. Under julledigheten såg vi och hörde att Emil kommunicerade med Lurva. ”kom Lurvan och sparka boll”. Vi smög in i lekrummet och hittade dessa två tillsammans.

dsc_9916

Emil är så otroligt glad för Lurvan och han är väldigt fin och försiktig med henne. Emil frågar ofta var Lurvan är om han inte hittar henne och vill gärna att Lurvan ska vara tillsammans med oss.

dsc_9918

Vid ett tillfälle under samma dag hörde vi hur han pratade med Hicko. ”Jag läsa bok Hicko”. Vi var såklart tvungna att smyga in i lekrummet och då sitter Emil bredvid Hicko med en bok i handen och läser för honom.

Emil tycker det är mysigt att gosa in sig i Hickos päls ”gosa Hicko”säger Emil och lägger ner huvudet mot honom.

När Emil håller på med sin leksakssåg och borrmaskin som låter ganska mycket väljer bland Hicko att gå där ifrån. Emil förstår att Hicko inte tycker om ljudet och lägger ifrån sig sina leksaker och går bort till Hicko och klappar honom på huvudet och säger ”ingen fara Hicko”.

dsc_9956

Både Hicko och Lurvan tycker det är mysigt att va med oss i lekrummet, trots en massa saker överallt.

dsc_9972

Det är intressant att följa Emils samspel och kommunikation med djuren. Det värmer i våra hjärtan och se hur fin Emil är med våra fyrbenta. Samt även att se hur våra djur är med Emil och att dom väljer att vara där han är.

dsc_9980

Emil har fått en ökad förståelse för hur han ska bemöta hundarna i olika situationer. Emil lyssnar även på oss när vi förklarar för honom, när hundarna äter sin mat eller tuggar ben ska han låta dom vara ifred.

Givetvis bär vi som föräldrar allt ansvar gällande vardagen med hundarna. Emil är två år och vi kan inte kräva att han ska bemöta hundarna korrekt alla gånger. Men vi tycker det är viktigt att samtala kring det så det blir en naturlig del i Emils utveckling i relationen med hundarna. Berättar vi inte hur man gör och är tillsammans med djuren, då kan han inte lära sig det eller veta hur man gör. En annan sak som är ännu viktigare, är hur vi är mot hundarna. Så som vi gör, gör Emil 🙂

evidensia_djur_malmo-il-1

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: