Julledigt med familjen!

olivers

Lille julafton firades med sol och underbart väder. Det är tur att julgranen är på plats och att vi har ljusstakar och tomtar i fönsterna annars hade det varit svårt att känns någon julkänsla. Emil var förväntansfull inför morgondagen. Eftersom tomten skulle komma och slänga ner en julklapp genom skorstenen fick vi hänga upp julstrumpan vid kaminen. Med viss spänning i kroppen lyckades Emil somna för natten.dsc_9036

Det första Emil sa på morgonen var ”tomten”. Så det var bara att stiga upp och se om det fanns en julklapp i julstrumpan 🙂

Hicko och jag var iväg några timmar för ett uppdrag på Habogård i Lomma. Hicko fick agera ren och hjälpa tomten att köra in alla julklapparna i sin skrinda. Det blev ett mycket uppskattat arrangemang av gästerna.

Väl hemma strax efter kl tre, då satt alla samlade i soffan och tittade på Kalle. Det blev en mysig juklafton med god mat och härlig stämning. Kusinerna hjälpte till att hålla Emil, vaken så att inte skulle missa tomten.

dsc_9080

Äntligen kom tomten. Med blandade känslor tyckte nog Emil att det var rätt spännande. Med stöd av mormor hämtade han sina julklappar av tomten.

dsc_9083

En glad och nöjd Emil. Tack tomten sa Emil medan han öppnade alla paket.

dsc_9097

Vi har verkligen njutit av ledigheten och slappnat av så pass mycket att vi har glömt vilken veckodag det är. Att vara ledig innebär för oss mer tid tillsammans med hundarna, vilket vi prioriterar högt.

dsc_9238

En person som vi också firar vår ledighet tillsammans med är vår älskade Emil.

dsc_9299

Nu när hönsen har fått ett nytt hem får vi tänka om gällande hönshuset. Den nya tanken är att det ska byggas en hundgård med en inomhus del. Vi började gräva upp plintar och riva höns nät.

dsc_9489

Emil tycket att det är så kul att få hjälpa till i trädgården. Det är dessutom viktigt att ha rätt spade när han gräver. Jag föreslog att han kunde använda spaden som han har i sandlådan, men det gick absolut inte.

Emil känner sig stolt när han får hjälp pappa i trädgården!

dsc_9448

Underbara unge som älskar att vara utomhus.

dsc_9470

Det bästa med att fixa och dona i trädgården är att alla är samlade. Den stora hundgården gör att vi kan vara tillsammans med alla hundarna trots stängsel emellan. I dessa situationer trivs alla som som bäst.

dsc_9639

Vid trädgårdsfix finns det alltid utrymme för mys!

dsc_9477

Jag älskar dig matte!

dsc_9806

Dagen innan nyårsafton sker det många tankar kring djurens rädsla för raketer. Vår egen plan är att ha alla hundarna inne på kvällen som vanligt. På med musik och hoppas att alla hundarna sover igenom tolvslaget som dom brukar göra. Dock är det Vostoks och Piansas första nyår, så vi uppdaterar om hur det har gått.

Gott nytt år på er och tack alla ni som läser vår blogg! Vi ses snart igen!

evidensia_djur_malmo-il-1

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: