Joquibaz Piansa Em-Ja

olivers

Piansa är nu lite mer än 6 månader och hon har lugnat ner sig betydligt, även om hon fortfarande familjens tokvalp. Men nätterna är mer tillförlitliga nu, hon tuggar inte på skorna mer vilket vi insåg då vi glömde att ställa undan dom. Hon låter även vår fina skänk vara i fred. Dock röjer vi fortfarande undan varje kväll vid hennes sovplats och lägger ut lite leksaker som hon kan tugga på. Än vet man aldrig vad Piansa kan hitta på.

Piansa är så fin mot Emil och tar hänsyn till att han är liten. Piansa har nu förstått att hon ska ta det lugnt i Emils närvaro. Skulle hon råka glömma det, lyssnar hon på oss direkt och backar.

Detta är typiskt Piansa… Jag satt ner på gräset och klippte våra buskar och då kommer hon och lägger sig rakt över mig och vill busa. I en sådan situation blir hon väldigt intensiv och ska slicka i ansiktet.

dsc_7763

Hon är så underbar att det gör ont i mig och hon visar så mycket kärlek till familjen. Dock är det ett beteende som vi måste dämpa med tanke på att målet är att hon ska bli Hand Hund & Hälsas andra sociala tjänstehund. Utan att ha lagt ner så mycket energi på detta har jag sett att när jag tar in henne för socialisering inom vården är beteendet inte alls lika påtagligt. Hon är mycket lugnare och mer försiktig. Hicko har en fantastisk fin förmåga att skilja på arbete som social tjänstehund, fritid och arbete hemma på gården. Jag har en förhoppning om att mobror Hicko ska överföra detta till Piansa.

dsc_7941

Här ser ni en mer försiktig puss och en bekräftelse på att Piansa växer så det knakar. På längden har hon växt om Vostok.

dsc_7913

Piansa känns så stabil i kroppen även om hon fortfarande är väldigt valpig. Hon har en fin benstomme, kraftig päls och en fantastiskt fin svans. Hennes teckning i ansiktet ger ett speciellt uttryck som säkerligen kan upplevas olika i tycke. Som social tjänstehund är det viktigt att hunden ser snäll ut och har ett milt intryck. När Piansa har varit på besök inom äldreomsorgen har hon bara fått positiva reaktioner från de boende. Sen får vi se vad domarna i utställningsringen tycker. Det ska bli intressant att följa denna prinsessa i hennes framtiden på olika plan. Vi är så nöjda med henne!

dsc_7512

När Piansa föddes var hon mycket mörkare i ansiktet.  Färgerna förändras hela tiden, efter ett bad kan helt plötsligt en ny nyans av färg dyka upp. Vi uppskattar att hon har fått en blandning av av alla färger.

dsc_7839

Oftast har de flesta valpar ett objektintresse, men för Pyrenéerhunden brukar det oftast försvinna. Hicko har inget objekt intresse alls. Det är en fördel att barn kan springa och leka och sparka fotboll utan att han vill vara delaktig. Sedan hade det underlättat i hans arbete som social tjänstehund, då en bra övning kan vara att individen kastar en boll och hunden hämtar bollen och kommer tillbaka och lämnar den. Här får jag som hundförare anpassa aktiviteten till något annat som exempelvis att kasta en köttbulle och sedan göra en inkallning så hunden kommer tillbaka till individen. Vi får väl se om Piansa följer trenden eller behåller sitt objektintresse.

dsc_7893

Tack Jessica och Johan, kennel Joquibaz för att vi fick äran att få hem denna underbara tokpiansa i vår familj! Nu har vi två topphundar från kennel Joquibaz, med fantastisk mentalitet, fina utställnings meriter och som dessutom gör skillnad i samhället för våra äldre!

dsc_5268

evidensia_djur_malmo-il-1

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: