Upplevelsedag på Bruksgården!

olivers

Idag hade jag ett möte med demensteamet som arbetar med BPSD-registret, som betyder Beteendemässiga och Psykiska symtom vid Demenssjukdom. Vi diskuterade hur hunden kan vara en resurs för att öka välbefinnandet och livskvalitén för personer med demens sjukdom. Mer om våra uppdrag inför 2017 kommer inom kort.

Idag hade vi en upplevelsedag på äldreboendet Bruksgården i Rydsgård. Vi skapade olika stationer för att uppleva saker för våra sinnen. Hickos uppdrag var att underhålla med olika tricks och samarbetsövningar, sökövningar, spela spel och bli klappad.

Här står Hicko och balanserar på en pall samtidigt som han lyssnar in vad besökaren har att säga.

Hickos roll är bland annat att skapa glädje, delaktighet och gemenskap. Min roll som hundförare är att skapa aktiviteter där alla kan delta på olika sätt utifrån sina förutsättningar.

Hicko sitter fint bredvid och inväntar signal för att börja spela. I den förberedande situationen sker det även ett samtal dem emellan.

Hicko, social tjänstehund på Bruksgården kämpar på med ett nytt spel. Publiken hejar på Hicko och ger honom beröm för att han inte ger upp! I denna situation kan jag dra paralleller till oss som människor när vi känner att vi vill ge upp men väljer att kämpa vidare.

En givande eftermiddag där både personal och hunden har gjort skillnad för många människor. Vi anordnade  den populära tipsrundan, där Hicko och Piansa fick vara med på två frågor!

En fin eftermiddag där vi verkligen uppnådde glädje, delaktighet och gemenskap för våra äldre.

evidensia_djur_malmo-il-1

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: