Dagen efter!

olivers

Så här kan det se ut dagen efter en lerig kväll i hundgården. Igår var Hicko mer svart än vit när det var dags att komma in för natten. Vi torkade av det värsta men han var absolut inte ren. På med lakan över soffan för att skydda mot en eventuell grushög på morgonen. Simsalabim så möttes vi av en vit och ren Hicko i morse.

Pyrrens päls är fantastisk, den är självrengörande på så vis att så fort pälsen torkar faller smutsen av. Tack Hicko för att du har sovit på samma plats hela natten och samlat all grus på ett ställe på golvet och inte i soffan. Nu är det bara att ta fram dammsugaren sen blir det rent och fint igen.

Med fyra hundar så gäller det att vara vän med dammsugaren. Vi vill att hundarna ska få vara med oss inomhus och då blir det såklart skitigt. För att hålla hemmet fritt från grus helt och hållet får vi dammsuga två gånger om dagen, vilket inte känns särskilt rimligt för oss. Så vi får stå ut med lite grus helt enkelt. Dock skulle vi önska ett mer grusfritt hem utan att behöva dammsuga två gånger om dagen. Vi funderar på att investera i en robotdammsugare som ett komplement till vardagsstädning. Resultatet skulle bli ett renare hem och mer tid att lägga på annat än städning. Har ni tips på en bra robotdammsugare?

I temat städning ingår även att torka golvet. Jag söker nu efter det bästa golvrengöringsmedlet som tar bort smuts, tassfläckar och samtidigt är vänligt mot vårt vitlackade askgolv. En del rengöringsmedel sliter mycket på trägolv. Har ni något tips?

Jag har även en plan på att anlita en städfirma för att avlasta med viss städning som exempelvis avtorkning av de svartprickiga väggarna som hundarna fixar så fint nu under hösten/vintern.

Vi uppdaterar er vart vi landar i denna städdjungel 🙂

evidensia_djur_malmo-il-1

2 kommentarer på “Dagen efter!

  1. Jag tycker att linoljesåpa är superduperbra till all städning. Men speciellt till trägolv..

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: