Bruksgården!

olivers

Idag har vi haft Italienskt tema på Äldreboendet Bruksgården i Rydsgård. Förmiddagen gick åt till att förbereda med dukning, kaffe och kaka. Hickos uppdrag för detta evenemang var att befinna sig i bakgrunden och mingla med besökarna. När det är underhållning i form av musik eller annat ska inte fokus ligga på hunden utan då tar han ett steg tillbaka och återkommer efteråt igen.

Vi är flexibla i vårt arbete och följer de behov som uppstår under dagen. Hicko fick agera ledsagare som en boende uttryckte det. Hicko fick i uppgift att hämta några boenden på sina enheter och följa med dem ut i stora salen.

I väntan på att underhållningen skulle börja fick en boende syn på Hicko och med ett leende på läpparna sträcker sig efter honom och börjar prata med Hicko. Personalen bekräftade att den boende blir så glad av Hickos närvaro samt att talet kommer automatiskt tillsammans i mötet med hunden.

Hicko vet och förstår precis hur han ska bemöta den boende och finns där hela tiden.

Jag valde att placera Hicko liggandes på golvet för att den boende skulle kunna fokusera på musikunderhållningen. Hicko lägger sig så klart så nära han kan och den boende lyssnar och njuter av underhållningen, men jag ser att blicken slår ner mot Hicko mellan varven. Hicko ligger kvar vilket bidrar till ett lugn för den boende som klappar sina händer när musiken är slut.

Hicko höll sig i bakgrunden och utförde samtidigt en fantastisk fin punktinsats för den enskilda individen. En brobygggare för att starta en kommunikation och ett samtal.

Efter musikunderhållningen fick Hicko ledsaga den boende tillbaka till sin enhet som då fick hålla i kopplet under promenaden.

Hicko har gjort skillnad idag igen…

evidensia_djur_malmo-il-1

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: