Piansa, Pyrenéerhund!

olivers

Piansa kommer ifrån kennel Joquibaz i Anderslöv, från samma uppfödare som Hicko. Valet av uppfödare var enkelt. Hos Jessica och Johan på Joquibaz finns en stor portion engagemang, kunskap och kvalitet. Samt att kombinationen av hundar denna gången verkade spännande. Dessutom är Hicko morbror till Piansa.

Piansa är raka motsatsen till Hicko som valp. Piansa undersöker allt hon kommer över oavsett material, hon har smakat på våra möbler samt är en riktig klätterapa. Vi har till och med hittat Piana balanserande i Emils “Ikea barnstol” som givetvis välte omkull.  För en gångs skull blev hon förvånad och undrade vad som hände, men Piansa skakade av sig och går vidare. Senast hittade vi henne sittandes på köksbänken och åt den förberedda frukosten.

dsc_3708

Piansa är i dagsläget en sprallig, glad, nyfiken valp som inte tvekar att gå fram och undersöka det hon möter. Hon kan vara intensiv i sina rörelser och tvekar heller inte att ta ett skutt upp i solstolen när husse har somnat. Eller när hon ser sin uppfödare, blir hon lika glad och tar gärna ett skutt upp i Johans knä.

dsc_3520

Piansa är otroligt duktig på att läsa av våra andra hundar och lyssnar och tar åt sig deras kommunikation. Hennes samspel med hönsen fungerar sådär, Piansa tycker att det är så kul att springa efter dem. Däremot har det gått bättre i samspelet mellan Piansa och Lurvan, de blir så glada av att se varandra och Lurvan stryker sig mot Piansa.

Emil tycker att Piansa är lite för mycket emellanåt. Men i skrivandets stund har Piansa blivit 5 månader och vi har redan sett att hon har dämpat sig något och lyssnar på oss. Piansa gör så gott hon kan genom att vara försiktig på sitt sätt. Trots allt står Piansa Emil varmt om hjärtat och vill alltid hålla just hennes koppel.

DSC_9783

Piansa visar en stor självständighet redan, hon har inga problem med att vara ute på gården själv varken dagtid eller kvällstid. Hon går sin rundor i trädgården och på gården eller ligger och sover på trappan. Piansa är en underbar, mysig och charmig valp som utför en massa hyss och har fått både husse och matte att ta djupa andetag ett par gånger redan. Men hon är högt älskad av sin familj.

Piansa verkar även trivas i utställningsringen, hon har har ett bra driv i travet och det syns att hon tycker det är kul.

Vår förhoppning att Piansa också ska arbeta som social tjänstehund, men det får framtiden utvisa. Dock har hon redan visat en stor potential vid besök för socialiseringsträning inom äldreomsorgen. 

wp-image-1932638692jpg.jpg

evidensia_djur_malmo-il-1

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: