Ovtjarkan som vill sova ute…

olivers

I går morse när vi öppnade dörren till köket möttes vi av söndertuggade väggar, fönsterkarmar längs med golvet samt dörrlisten. En missnöjd Ivanka som var vit runt nosen av gips och puts från väggen, vilket blev tydligt att det var Ivanka och inte Vostok som orsakat det hela. Vår tolkning är att hon har varit varm och i panik försökt att ta sig ut eftersom hon har endast tuggat vid dörrar och fönster. Ivanka har även börjat att strejka och vill inte in på kvällen.

dsc_3820

För ett tag sedan när Ivanka och Vostok inte ville gå in på kvällen gjorde vi i ordning i stallet med bord, hundsäng, madrasser och skapade en bra sovplats för hundarna. I början följde båda med in i stallet och det var tydligt att det var där dom vill va. Sen blev det lite svalare och i kombination med att Ivanka och Vostok ville komma in igen på kvällen och att vi tyckte det var mysigt att ha alla hundarna inne, så fick det bli så.

Efter lite reflektion kan vi se en röd tråd och att vi inte insåg betydelsen av hennes beteende tidigt nog. Misstaget var dels att vi faktiskt förmänskligade Ivanka och tog in henne på kvällen för att vi tyckte det var synd att hon skulle sova i stallet. Samt att vi inte tog till oss vad Ivanka försökte kommunicera. Vi har hela tiden haft en filosofi om att hundarna ska vara en del av familjen och sova inne på natten. Men med denna typ av hund får vi helt enkelt tänka om och tillfredsställa hundarnas behov. Igår när vi skulle gå in i stallet vid läggdags följde båda Ovtjarkorna med glädje in. Det var än en gång så tydligt att det är där devill sova. Vostok har i dagsläget inga problem att sova inne, han är nog den hunden som helst vill vara inne och mysa i köket på det varma golvet. Han är så otroligt anpassningsbar och finner sig i det mesta. Men vi valde att Vostok och Ivanka får sova tillsammans.

Nu återstår bara lite renovering av det nyrenoverade köket 🙂

evidensia_djur_malmo-il-1

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: