Vostok & Piansa!

olivers

En lördag med lite extra mys i trädgården med hundarna, vilket gjorde att vi glömde att räfsa ihop alla löv som pryder vår gräsmatta så fint. Löven lär inte försvinna så därför är ingen skada skedd, bara lite extra trädgårdsarbete nästa helg. Imorgon är det dags för Malmö valp som i år kommer att vara i Flyinge. Direkt efter åker vi till Emils bästa kompis på kalas. Full fart från morgon till kväll…

Vi spenderade eftermiddagen i trädgården med en god kopp kaffe och mormor på besök. Tyvärr så försvann våra minus grader och den fina frosten på gräsmattan likaså. Vi har nästan alltid något projekt igång i vårt hem. Hösten innebär en del trädgårdsfix och vi njuter och tycker det är kul att fixa och dona utomhus. Men idag kom det en reflektion… Hur viktigt det är att bara bestämma sig för att idag är det bara mys och njuta av livet, vad det nu innebär. Att inte bli stressad över att löven ligger kvar så fint på gräsmattan, utan njuta av ledighet.

dsc_4186

Det var precis vad vi gjorde idag. Våra minstingar lekte och hade en underbar stund i trädgården tillsammans. Trots Vostoks stora storlek lyckas han ändå att vara försiktigt med Piansa i leken. Dessutom har denna hund ett otroligt tålamod med Piansa som älskar sin Vostok och kan inte låta honom vara.

Vostok är flockens lekfarbror och är helt fantastisk. Vostok stöttar Hicko i avlstning för valplek. Hicko har inte riktigt lika stort tålamod, sen skiljer det sig såklart lite i ålder också på herrarna. Piansa får verkligen fram ”barnasinnet” hos Vostok!

dsc_4241

Ivanka och Piansas relation är bra på den nivån vi har det idag. De leker med varandra med staketet emellan, båda gör lekinvit och jagar varandra längs med staketet. Båda hundarna har mötts inomhus och det var inga problem. Gå promenader är inget konstigt alls och det uppstår inga spänningar varken mellan damerna eller herrarna. Dock vet vi att Ivanka kan vara bestämd och säga ifrån rätt hårt när det inte passar henne. Än så länge har vi valt att inte släppa dem lösa tillsammans. Även om Piansa är en stor valp så har inte den fysiska kraften att säga ifrån om något skulle uppstå och riskeras att bli skadad.  Hur skulle ni gjort i en sådan situation?

dsc_4455

Ivanka står för dagens vakt eller vad hon pysslar med….

dsc_4462

Eftermiddagen ägnades även åt att packa bilen inför morgondagens utställning. Emil var noga med att hans stol också skulle följa med. Emil pratar hela tiden om att han ska på ”vovutällning” imorgon tillsammans med sina kompisar Ludde och Melker.

Som jag skrev i förra inlägget tycker Hicko inte att det är särskilt kul att visas i ringen. MEN glöm inte bort mig för allt i världen… Hicko är en hund som älskar att åka bil och följer gärna med en sväng till affären!

dsc_4473

evidensia_djur_malmo-il-1

 

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: