Hicko, Pyrenéerhund!

olivers

Hicko kommer från kennel Joquibaz i Anderslöv. Under vårt första besök blev vi helt förälskade i deras hundar, Quila och Baltzar.

Hicko är vår äldsta hund och är herren på täppan. Han är lugn, trygg, stabil och är en underbar Pyrenéerhund. Hicko är en glad Pyrre som älskar att vara tillsammans med familjen,han följer mer än gärna med i bilen och älskar att gå långa promenader i skogen, stranden eller i centrum.

Han har tagit på sig rollen att vakta vårt hem, resten av djurflocken och sin familj som en av de viktigaste uppgifterna. Hicko trivs som bäst när han får vara lös på hela gården och gillar inte att vara instängd i hundgården.

Hicko är en självständig individ och gör bara det som han tycker är kul och som ger honom stimulans. Han är tydlig med vad han vill och inte vill. Vill han komma in så skäller han eller knackar (river) på dörren, är Hicko missnöjd med något syns det i hans blick, vill han ha vatten visar han det. Ser Hicko att vi kommer med koppel i handen visar han med hela sin kropp att han vill följa med. Vill han inte gå in i hundgården står han stilla och kommer INTE på inkallning om han inte känner för det.

Hicko är förutom vår familjehund även vår vaktande Pyrenéerhund och social tjänstehund. Det är så imponerande hur Hicko verkligen skiljer på sina två arbeten. Är Hicko ute och arbetar tillsammans med mig är han hunden som är är till för alla individer vi möter oavsett ålder. Han skapar ett lugn men också glädje, gemenskap och delaktighet. När vi kommer hem förvandlas han till Pyrenéerhunden som vaktar gården, busar med de andra hundarna i flocken och myser med familjen. Hicko är hunden som skiljer på “jobb och jobb”.

Hicko har aldrig varit intresserad av att dela saker med någon annan hund, varken leksaker eller mat. Hicko har ett resursförsvar mot våra andra hundar men han har accepterat att Piansa har en massa leksaker och att hon leker med dem. Däremot kan Hicko få för sig att Piansa inte få gå fram till ett äpple som har trillat ner från trädet. Inte för att Hicko själv vill ha det utan för att Piansa INTE ska ta det.

Hicko har alltid varit en enkel hund att ha med att göra i vardagen. Han har ingen hundaggressivitet och har inga problem med att möta andra hundar. Däremot så låter vi honom inte leka med andra hanar då vi vet att Hicko svarar upp om någon skulle utmana honom.

Hicko visar tydligt för alla som passerar vår tomt att “håll er borta”. Men om vi är närvarande vid grinden för att släppa in besökare tycker Hicko oftast bara att är trevligt.

Hicko tycker det det är kul att träna i lagom dos och han föredrar korta pass av vardagslydnad, enkla tricks, dogparkour eller annan form av balans- och koordinationsträning. Dock är det ytterst viktigt att det är gott belöningsgodis, annars kan det va.

Att visas upp i utställningsringen är inte alltid så kul, dock kan det variera väldigt mycket från gång till gång. Men han följer gärna med som sällskap och myser i sin älskade bur.

DSC_9314

IMG_1024

Hicko är den typiska kvällsvaktande Pyrren som tar vakten på allvar när det börjar skymma. Det händer ofta att vi får leta efter Hicko i trädgården och när vi väl hittar honom lägger han sig ner och visar att han inte vill gå in. Då får vi ta till bustricket och börja busa med honom så han kommer upp på alla fyra, sen följer han med in.

Hicko är väldigt fin mot våra andra djur och ser dem alla som en del av flocken. Hicko ligger ofta på gräset och alla hönsen går runt omkring honom. Lurvan blir alltid lika glad när hon möter Hicko och stryker sig mot honom och ställer sig gärna på bakbenen för att nå upp till honom.

Hicko är även väldigt fin och försiktig med Emil, deras relation värmer i våra hjärtan.

En underbar Pyrenéerhund…

evidensia_djur_malmo-il-1

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: