Inofficiell utställning i Anderslöv!

olivers

Att ställa klockan när vi är lediga är inte speciellt kul, men är ett måste när det är hundutställning. Det går minsann inte att försova sig. Dock har vi en annan väckarklocka som heter Emil och han väckte oss kl 05.00. Vi hade en lugn morgon med frukost i soffan innan det var dags att bege oss hela vägen till Anderslöv.

Det var inte helt lätt att få till de perfekta bilderna i ridhuset…

Först ut var Joquibaz Gusto Em-Ja som blev dagens BIR-valp och dessutom på hemmaplan! Stort grattis till ägare/uppfödare Jessica och Johan, kennel Joquibaz i Anderslöv.

dsc_3133

Sedan var det dags för tikarna och först ut var underbara ljuvliga Joquibaz Illy Em-ja, som blev andra bästa tikvalp. Sekunden innan bilden togs stod hon så fint och pang så flyttade Illy bakbenet. Peggy och jag kom fram till att vi har två spralliga tjejer som behöver träna på att stå till.

dsc_3248

Sen var det Joquibz Piansas Em-ja tur. Phu, det var inte helt enkelt idag. Travet gick fint och hon höll det näst intill hela tiden. Piansa bjöd endast på några ”hoppiskutt”. Att stå stilla är svårare, men träning ger färdighet. Det är väldigt mycket driv i Piansa och jag måste ta bort godiset under travet och ändå får jag hålla tillbaka henne. Men det är bara en fördel att hon har ett bra driv. Vårt mål var framförallt att ha kul i ringen och det hade vi, det var en underbar känsla att springa med henne inne i ringen. Piansa blev dagens BIM-valp.

BIR –  Joquibaz Gusto Em-Ja & BIM – Joquibaz Piansa Em-Ja

dsc_3265

Tack till bästa mormor som agerade barnvakt till Emil under dagen!

Att vara på hundutställning är inte bara att tävla om den finaste hunden i ringen. Det är även den social gemenskapen som betyder så oerhört mycket. Att träffa likasinnade människor och att ha kul tillsammans!

För oss hundägare som har barn är det betydelsefullt att få denna aktivitet att fungera som en familjeaktivitet. Här har vi än så länge lyckats, Emil tycker det är kul och spännande när vi ska åka på hundutställning och dessutom har han så kul tillsammans med sina kompisar.

I pausen passade vi på att gå ut med hundarna så dom fick röra på sig. Vi hittade en öppen plats där vi kunde släppa hundarna under uppsikt för att leka av sig. Så härligt att se dagens Joquibaztrio ha kul tillsammans.

Sedan var det dags för syskonklass. Joquibaz kom på andra plats och vi var nöjda med vår insats av våra snart fem månaders valpar.

Nu laddar vi om inför Malmö valp i Flyinge!

evidensia_djur_malmo-il-1

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: