Inför utställning. . . 

olivers

Idag står det träna hund, fixa hund och packa utställningsväskan på schemat. Nu var det ett tag sedan vi var iväg på utställning och min packningslista är försvunnen. Det är bara att göra en ny. Jag kommer att dela med mig av den i ett annat inlägg.

Vi har burtränat Piansa under veckan genom att bara ställa fram buren i hallen. Piansa blev nyfiken direkt och ligger gärna i den om nätterna med öppen grind. Det är fantastiskt skönt att ha en bur som hunden kan ligga under utställningen. Hicko älskar sin bur, vi hinner knappt få upp den förrän han ligger inne i den och myser.

Vi passade på att kombinera en promenad i skogen med utställningsträning. Piansa börjar bli bättre på att trava och hålla travet med fina steg. Det ska bli intressant om hon lyckas hålla fokus imorgon när hon ska visas upp i ringen tillsammans med sina syskon. Uppställandet fungerar väl sådär, det är svårt att stå still som fyra månadersvalp. Men det är bara att fortsätta och träna och lägga kravet på en rimlig nivå för en valp. Det viktigaste är att det ska vara roligt. Mitt mål inför vår första inofficiella utställning imorgon är att vi ska ha kul inne i ringen samt göra en reflektion under dagen för vad vi behöver träna vidare på.

Trots en blåsig förmiddag njöt vi av vår promenad i skogen. Hicko och Piansa tycker det är kul att följa med när vi ska iväg med bilen. Båda hundarna skötte sig fint under promenaden med hundmöten och en massa nya dofter.

Efter promenaden tog vi ett besök inom Landäng för att handla kattsand till Lurvan och väga Piansa som hamnade på 27 kg.

evidensia_djur_malmo-il-1

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: