Oktoberfest på Bruksgården!

olivers

Hickos uppdrag på äldreboendet Bruksgården är att skapa delaktighet, gemenskap och glädje. Bidra med ökad livskvalitet, skapa inspiration till motivation samt finnas där för den enskilde individen likväl som i grupp.

Idag började vi dagen med ett enskilt besök, vi kan kalla individen för ”A”.  Jag knackade på dörren och när vi steg in i rummet möttes vi av ett stort leende och ”A” sträckte fram sina händer och ville klappa Hicko. ”A” uttryckte flera gången, ” hej hunden, så fin du är”. Vi tittade i Pyrenéerhundens rasbok och pratade kring hur olika Pyrenéerhundarna kan se ut. Sedan spelade vi ett hundspel och  ”A” fick hjälpa till att förbereda spelet. Därefter gömde vi köttbullar och inspiration till motivation att engagera sig i aktiviteten fanns med hela tiden. ”A” var aktiv genom att peka och berätta för Hicko vart han skulle leta. Vi avslutade vårt besök med en inomhuspromenad i hela huset. ”A” vill hålla Hicko i kopplet, sedan gick dom tillsammans bredvid varandra.

Hicko har gjort skillnad för en individ, en stund av egentid och kvalitetstid.

På eftermiddagen var det dags för den årliga Oktoberfesten. Förberedelserna har varit igång sedan i morse. Vi har dukat och gjort det festligt i lokalen. Stekt korv och fixat till en liten korvbuffé med tillbehör. Det är Bruksgårdens äldrepedagog som står bakom arrangemanget och med ett bra teamwork i arbetslaget så blev detta en superbra dag!

Hicko är den inbjudna gästen ”ölhunden”. Hickos uppdrag på oktoberfesten var att möta och finnas där för  alla gästerna. Han arbetade även som serveringspersonal och hade en ytterst viktig uppgift och det var att servera alkoholfriöl som han bar på i sin klövjeväska, detta var väldigt uppskattat.

Hicko tyckte att detta var årets bästa fest, då han blev bjuden på en massa korv av gästerna. ”Ölhunden” tar här en välbehövlig paus inför nästa serveringsrunda.

Hicko delade serveringsuppdraget tillsammans med enhetschefen på Bruksgården.

Vi var alla nöjda med Oktoberfesten, lika så våra gäster. Idag har Hicko tillsammans med personalen på Bruksgården gjort skillnad i många människors vardag!

evidensia_djur_malmo-il-1

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: