Familjeliv!

olivers

Idag fick Piansa och Vostok följa med till Arken Zoo i Ystad. Vostok har växt ur sitt halsband så vi fick prova ut ett nytt i större storlek och Piansa fick ett utställningskoppel. Det är en bra socialisering för hundarna att följa med i i djuraffären, vi mötte andra hundar och dom fick även spana in fiskarna och kaninerna. Vi fick ett väldigt trevligt bemötande av personalen i affären, dom frågade lite kring rasen och bjöd hundarna på godis. Vostok ville helst inte lämna disken, han var sugen på mer godis. Vi passade på att låna deras våg och Piansa hamnade på 26,2 kg och Vostok på 57,8 kg.

I eftermiddag har vi bytt vatten till hundarna och hönsen. Emil ville hjälpa till med dagens sysslor och passade på att fylla på med vätska direkt från slangen. Emil var så stolt när han berättade att han hade ”jobbat, klippt hela gräset” och så gjorde han tummen upp!

Vostok och Emil går ofta omkring tillsammans. Emil pratar med Vostok och han följer efter och bara finns i närheten. Vostok är så oerhört lugn och försiktig med Emil och visar tydligt att han vill vara där Emil är.

Medan vi är ute i trädgården har hundarna koll på vad som händer och sköter vakten på ett ypperligt sätt. På bilden nedan är Ivanka och Vostok i full gång med att skämma bort en joggare som kommer längs vägen nedanför tomten.

Vostok och Hicko är inte lösa tillsammans. Vi har heller inte släppt ihop Piansa och Ivanka än, med anledning av att Ivanka kan gå på rätt hårt och Piansa är fortfarande så pass liten att vi känner att det är onödigt att testa. Ivanka har lite blandade känslor för Piansa, så vi avvaktar lite. Dock har tjejerna superkul tillsammans när någon av dom är i stora hundgården och den andra utanför. Då springer dom tillsammans längst med staketet och gör lekinvit båda två. Idag kom till och med killarna av sig och blev busiga. Vi ser hela tiden till att skifta hundarna så det inte blir två flockar.

Idag tog vi en kortare promenad så Piansa kunde följa med. Det är härligt när vi kommer med hela gänget och Emil i barnvagnen. Det blir tyvärr lite olika reaktioner av andra hundägare eller vanliga motionärer som vi möter. En del väljer tydligt att gå en annan väg medans andra passerar och berömmer våra hundar. Jag kan dock förstå att det blir en skrämmande reaktion när vi kommer med än så länge tre stora hundar och en ”liten” valp. Det som gör mig så glad och stolt är att vårt gäng passerar det mesta utan några reaktioner, men det kräver också miljö-och socialiseringsträning vilket vi har lagt ner mycket tid på. Sen är ju herdehundarna kända för att vara neutral på allmän mark, vilket underlättar.

Familjelivet med Emil och våra fyra underbara hundar känns så bra och så rätt !

dsc_2248

evidensia_djur_malmo-il-1

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: