Hundträning!

olivers

Idag har har vi spenderat eftermiddagen i trädgården tillsammans med hundarna och njutit av en härlig höstdag. Vi började med Piansas socialiseringsträning med hönsen och det gick väl som vi misstänkte. Hon tycker såklart att det är fantastiskt kul att jaga hönsen när dom springer iväg. Dock var hon framme lugnt och försiktigt och snusade på dom och gick tillsammans med hönsen utan att bry sig om dom. Men så fort hönsen springer iväg kan Piansa inte motstå att springa efter. Piansa var kopplad under socialiseringen för att inte riskera att skrämma hönsen.

Idag har jag börjat klicka in Piansa och varje gång jag klickar så kommer Hicko springandes och förstår att det är träning på gång och det betyder att man får något gott som belöning. Jag passade på att träna turtagning mellan dom så båda kunde vara med.

 

På söndag i nästa vecka är det dags för premiärutställning för Piansa. Så nu är det ringträning som gäller för henne. Det är inte helt enkelt att få till travet, det är så lätt att hon kommer upp i gallop eller får till ett glädjeskutt,  men vi kämpar på. Uppställandet är också något hon behöver träna på. Förflyttning av ben är inte i dagsläget så självklart. Min önskan är att kunna ställa henne fritt, vi kämpar på även här. Det är bra att ställa ut på inofficiella utställningar i träningssyfte, inför de kommande officiella utställningarna.

Hicko tycker inte att utställning är jättekul. Men när jag tränar med Piansa då vill han gärna vara med. Så jag fick ta ett varv med honom också. Men… ska jag fokusera på träningen så får det bli enskild träning. Dock är Piansa ett bra störningsmoment när Hicko står blixt stilla i uppställandet med Piansa hängandes över kroppen.

Följa handflatan… Det momenten använder jag i många olika situationer som exempelvis om Hicko ska röra sig framåt till en vårdtagare på ett boende, dogparkourträning, inkallning ect. När Hicko jobbar som social tjänstehund gör han ett hopp genom att dutta nosen i min hand på en högra nivå. Detta är uppskattat och har antagligen en härlig effekt. Hicko fick till ett par fina hopp i dagens träning.

Ivanka och Vostok är svårare att motivera till träning. Jag tänker ut några enklare moment för att kunna nyttja det när vi ska göra något tillsammans. Ivanka kan sitt, men trots godis så vägrade hon sätta sig. Jag testade istället ett annat moment där Ivanka ska hoppa upp med framtassarna mot mig. Det gick hon med på och i detta momentet får Ivanka alltid en mysstund och får vara nära. Här ser hon en vinst med att göra det jag ber henne om.

Vi avslutade eftermiddagen på stenarna. Här är det viktigt vilken sten som tillhör vem, enligt Emil. Ivanka ligger på sin sten, Emil står på sin sten och stenen till vänster är mormors. Det har Emil bestämt! 🙂

dsc_2823

evidensia_djur_malmo-il-1

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: