Social tjänstehund sprider glädje…

olivers

Idag har jag och Hicko arbetat på Bruksgården i Rydsgård. På förmiddagen var vi inne på alla fyra enheterna och utförde enskilda besök men även gruppaktiviteter. Det är fantastiskt att se när individer som tyvärr har förlorat synen kan använda sig av andra sinnen för att få en uppfattning om vad som händer. Med exempelvis det taktila sinnet som jag använder mycket i mitt arbete som social tjänstehundsförare och seniorcoach, kan individen uppleva och känna så otroligt mycket. Både vad som verkligen händer framför sig men beröringen bidrar även till glädje, minnen av sina egna djur och ett lugn.

Idag mötte vi en boende som tyckte att Hicko var väldigt fin men för stor. Jag började arbeta på avstånd och efter en stund frågade hon om hunden inte kunde komma fram igen och hälsa. Ibland behövs det bara lite tid, för att vänja sig och väcka en nyfikenhet. Det framkom även effekter som ökad glädje och motivation med hunden som resurs i aktiviteten.

Hicko har det stora fina förmågan att se alla. Han är så mån om att gå runt och sätter sig gärna en stund hos alla som deltar.

På eftermiddagen hade vi en större gruppaktivitet där vi samlades i stora salen och Hicko visade upp sina trick.

På bilden nedan vilar Hicko sig i form mellan passen på vårt kontor!

evidensia_djur_malmo-il-1

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: