Kommunikation!

olivers

Det är helt fantastiskt att följa Emils utveckling kring hans kommunikation och samspel med våra djur. Igår satt Emil på golvet med sin mikrofon (skallran) i handen och sjöng för Vostok som tittade på Emil och njöt av hans närvaro. Sedan reser han sig upp och går bort till Ivanka och säger ” kolla Ivanka, kolla Ivanka Emil tränar” samtidigt som han gjorde benböj och hunden i yogaposition.

Vostok låg på golvet precis som på bilden och Emil ville sätta sig på honom. Då förklarade vi för Emil att Vostok vill inte. Emil tog emot den verbala  instruktionen och sa ”Kockkock mysa”. Då bekräftade vi det genom att svara honom att ”ja Vostok vill mysa” Då lägger sig Emil bredvid med huvudet försiktigt mot hans med. Alltså dessa två tillsammans!

Vi har pratat mycket kring hur vi förklarar för Emil när han inte får göra något. Gäller det hundarna så förstår han när vi säger att dom inte vill. I övrigt försöker vi vända det och tala om för Emil vad han istället får göra och att undvika ordet inte. Ett exempel är att hoppa inte i soffan, då hör oftast en tvååring det sista ordet. Och Emil fortsätter att hoppa i soffan. Men här får vi hjälpas åt att påminna varandra i vår kommunikation,  det är så lätt att ordet inte kommer snabbt som blixten.

Ett föräldraskap är inte enkelt, men vi gör så gott vi kan!

evidensia_djur_malmo-il-1

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: