Social tjänstehund på Bruksgården!

olivers

Idag var det Hickos första arbetsdag på Bruksgården. Vi har fått en anställning på 20 % och är på plats en dag i veckan, alternativt två halvdagar. Planeringen är nu klar inför hela hösten och det ska bli så kul att förverkliga detta uppdrag. Bruksgården är en fantastisk arbetsplats med hjärtat på rätt plats.

På förmiddagen var jag inne på de olika enheterna och hörde mig för vilka behov som finns och hur jag kan vara behjälplig med min kompetens och Hicko som resurs. På eftermiddagen var vi på dagverksamheten Gläntan. Dagens uppgift var att skära köttbullar och frysa in i portionspåsar. Hicko satt tålmodigt och väntade på sina goda köttbullar som är det bästa han vet. Dock blev han bjuden på en och annan under tiden. Sedan gömde vi köttbullar på olika ställen som Hicko fick leta upp. Syftet med uppgiften var minnesträning, mottagandet av verbal instruktion, social samhörighet och ett ökat välbefinnande av hundens närvaro.

Vi avslutade dagen med att gå runt och besöka vårdtagarna på enheterna. Vi hade inget specifikt mål med besöket utan bara se vad som händer i mötet mellan hunden och vårdtagaren.

Nu har vi ett spännande uppdrag framför oss på Bruksgården!

evidensia_djur_malmo-il-1

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: