Herdehundarna på promenad!

olivers

Idag var det ett gäng herdehundar av raserna Pyrenèerhund och Ovtjarka på skogspromenad.

Denna gången fick Vostok och Ivanka följa med. En underbar förmiddag med trevligt sällskap och fina hundar som skötte sig men bravur. Det var nämligen mountainbiketräning i skogen,  vilket passade oss utmärkt för då fick vi alla till lite extra socialiseringsträning. Hundarna var helt lugna in denna situation. Vi blev imponerade av   Ivanka som under en tid har varit lite tveksam inför olika situationer som hon möter. Men  idag hon var så lugn och trygg under hela promenaden och visade ingenting mot de andra hundarna som var med.

Dock blev herdehundarna lite ivriga vid ett speciellt tillfälle och efter promenaden så pratade vi om vad som egentligen hände. Vi var övertygade om att det var något djur som befann sig i närheten.

Vostok var på hugget idag och ville bara framåt. Det märks att han börjar komma in i ”tonåren” och ska testa sina egna gränser. Idag var det två andra hanar som var med och Vostok visade ett intresse av att han ville fram till dom. Ingen hög svansföring, ragg eller tendens till att göra utfall. Men han var nyfiken på de äldre herrarna.

Innan vi startade promenaden så pratade vi lite kring om det var någon hund som inte tyckte om andra hanhundar respektive tikar osv… Så hela gänget var införstådda med att vi håller avstånd under promenaden. Det var riktigt trevlig och alla hundarna skötte sig som sagt fint. Ivanka gick till och med bredvid Hickos syster Java och även Polyana som är en Sydrysk Ovtarka.

Tack för en underbar förmiddag i skogen!

 

evidensia_djur_malmo-il (1)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: