Spänning mellan grabbarna!

olivers

För några veckor sedan kom dagen som vi förväntade oss skulle komma, men vi visste inte när. Våra fantastiska hanar Hicko och Vostok, hamnade i slagsmål och ingen gav sig. Min första tanke var att få upp Emil i famnen, då jag stod närmst honom. Eftersom dom inte ville släppa så får förnuftet gå in och inte tänka tanken på att gå in och sära på ca 50+ 50kg hund. Ivanka var lugn i situationen och henne kunde jag ta in i hundgården. Sedan kommer Martin på den bästa och effektiva lösningen att vi måste distrahera dom med något. Så han för en klaffstol mellan deras huvud, lungt och stilla och båda hundarna släpper. Jag håller kvar Hicko som i detta läget redan har skakat av sig. Martin föser in Vostok inom hus. I situationen var vi båda lugna och fokuserade på att lösa detta på bästa sätt och efteråt kom reaktionen hos oss båda. Lite smått andfådda och lite skakiga och vi kunde andas ut. Ett bra samarbete mellan husse och matte underlättar i dessa situationer.

I situationen hade jag även med mig att vara lugn inför Emil så att detta inte skulle skapa någon oro hos honom. Som förälder har vi en viktig roll att se till att Emil inte blir skadad när något sådant händer. Därav är Emil aldrig ensam med hundarna.

Jaha vad gör vi nu då, tänkte vi…Emil skulle gå och lägga sig för att gå upp till förskolan dagen efter. Men ibland får rutinerna ändras på vägen. På med pyjamas och ner med Emil i vagnen med en flaska välling. Det fick bli promenad på schemat istället. Om hundarna inte kan vara lösa tillsammans så är vårt mål att vi ska kunna gå promenader ihop. Vostok visade tydligt att han tyckte det var lite läskigt att möta Hicko efteråt.

I dagsläget har vi valt att inte släppa ihop dom igen. Om Hicko är i hundgården så går Vostok inte i närheten för att visa Hicko respekt att han inte vill bråka. Är Vostok i hundgården springer Hicko glatt fram och hälsa och Vostok lika så. Det är inga problem under promenader, båda killarna kan gå bredvid varandra och där finns inga spänningar mellan dom. Vi kan även ha alla hundarna inne samtidigt, bara Vostok och Hicko är i olika rum med en grind emellan. Där uppstår heller inget mellan dom. Dock har vi märkt att om Hicko är inne först kan han ge av ett skall till Vostok när han kommer in. Men Vostok förstår och håller sig då på avstånd.

Vi är så glada att dessa två killar kom till oss, två underbara och fantastiska hundar!

evidensia_djur_malmo-il (1)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: