Nya rutiner!

olivers

Att få ihop vardagen med allt vad det innebär är inte alltid så enkelt. Men alla gör vi våra val (oftast) hur vi väljer att leva och bo. Vi har valt att leva på en gård med stor tomt tillsammans med fyra hundar, en katt, fyra höns och en underbar son. Allt/alla ska ha vår tid, huset ska städas och tomten ska skötas, Emil som är full av 2 års hormoner och inne i en utvecklingsfas som tar mycket energi för honom behöver sina föräldrars uppmärksamhet, Lurvan vill mysa och ska ha sin tid med oss och sina behov, hundarna ska ha sin stimulans och hönsen ska ha sina behov. Martin och jag ska ha vår tid och ibland kan egentid också behövas. Phu kan man tänka, hur löser vi vardagen…

 

Till att börja med har vi sett över våra val i livet och kommit fram till att det är så vi vill leva. Då får vi börja skapa nya rutiner som får det att funka. Situationen har förändrats då Hicko och Vostok inte är lösa tillsammans ute på gården och en energifylld liten Piansa som lever livet och är duktig på att hitta på hyss. Nu har vi arbetat fram nya morgon, eftermiddag och kvällsrutiner. Vissa perioder i livet har sin tid, så är det bara! Då får man prioritera och vara ok med det!

För att inte glömma mormor, vårt stora stöd i både som barn- och hundvakt. Det hjälper oss jättemycket att ha någon som finns där som kan hämta på dagis och hjälpa till med hundarna. Samtidigt är det viktigt för oss att skapa en vardag som fungerar utan hjälp. Men mormor har trots allt varit en räddning i många situationer.

Vi försöker också involvera Emil i (nästan) allt vi gör och han tycker att det är kul att hjälpa till. Vilket underlättar vardagen och att det blir roligare att göra saker tillsammans. Emil får ge hundarna mat, ge alla djuren nytt vatten och då kan vi passa på att vattna buskarna också.

evidensia_djur_malmo-il (1)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: