Emil och djuren…

olivers

När Emil var mindre hade han respekt för hönsen. Nu har han blivit äldre och mer modig vågar han gå  fram och klappa hönsen på ryggen. Vi har även märkt att Emil tycker det är kul att jaga dom, det blir en direkt respons eftersom hönsen springer iväg. Vi har förklarat för Emil att hönsen blir rädda när han gör så. Ordet rädd förstår Emil vilket gav resultat att han slutade jaga. Dock har detta hänt vid några tillfällen till, men när vi påminner Emil så slutar han. I en sådan situation är det viktigt att komma ihåg att Emil är bara 2 år och vad det innebär för barnets förståelse och utveckling. Samt att se till att hönsen inte far illa av vad som sker i samspelet med en tvååring.

Emil är ofta med oss när hönsen får mat och  nytt vatten. Emil tycker det är kul att gå ut till hönsen och ge dom våra matrester eller lite av pappas havregryn. När Emil var liten blev han helt förtvivlad om han såg att vi gav mat från hans tallrik. Det var orättvist tyckte Emil.

Idag fick Emil ge hönsen korvbröd, han tycker fortfarande att det är lite läskigt när dom tar direkt från handen. Inte så konstigt med tanke på hur dom pickar till i handen 🙂 Emil var så stolt när han dessutom fick dela korvbröden mellan hönsen och Hicko. Alla fick smaka inklusive han själv 🙂

Situationer där Emil befinner sig tillsammans med våra djur sker under uppsikt av någon vuxen. Det vi vill förmedla är den fina kommunikationen och relationen som sker i samspelet mellan barnet och djuret.

evidensia_djur_malmo-il (1)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: