Miljö och socialiseringsträning…

olivers

Vår herdehundstrio är så lika med ändå så olika. Nu befinner dom sig visserligen i olika åldrar men deras egenskaper visar att dom skiljer sig åt i denna offentliga miljö.

Vi tycker att det är viktigt att hålla miljö och socialiseringsträningen vid liv. Hicko 4 år arbetar som social tjänstehund måste miljötränas mycket för det är oerhört viktigt att han är stabil och klarar av att möta konstiga situationer. Trots att Hicko är väldigt lugn , trygg och stabil så har jag ett ansvar som hundförare att kolla av honom i olika situationer. Att promenera vid tågstationen med massor med folk som springer och är stressade tycker inte Hicko är något konstigt. En vän till oss hoppade av tåget och Hicko märkte att det var någon vi kände och han ville gärna gå fram och hälsa och gärna stå nära vår vän.

Vostok ca 10 månader han vandrar med sin värdighet och svansen på topp. Vi märker att Vostok spanar in saker och människor som han möter, men visar ingen osäkerhet utan mer att han vill kolla av läget. Dock visade Vostok inget intresse alls av att gå fram till vår vän. Han satte sig bredvid Martin och spanade in fåglarna istället.

Ivanka ca 1,5 år tycker däremot att det är läskigt att möta bilar som kör för fort, gå förbi exempelvis stora elskåp, hon blir stressad av alla dessa intryck. Ivanka reagerar på materiella ting och vi upplever att hon befinner sig i spökåldern. Ivanka valde att inte hälsa på vår vän och satt tryggt intill sin husse medan vi pratade. Vi kommer att fortsätta miljöträna hundarna utifrån deras förutsättningar.

Nästa utmaning för Vostok får bli gågata i Malmö, med Hicko som stöd kommer det att gå superbra. Ivanka får fortsätta att träna hemmavid.

 

evidensia_djur_malmo-il (1)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: