Sommar hos oss

olivers

Det händer massor och lite på hundfronten. Hicko jobbar på och är lika fantastisk som vanligt. En härlig och öppen social tjänstehund som arbetar pedagogiskt med äldre och personer med olika funktionsnedsättning. Hemma sköter han vakten på största allvar. Han är så smart och flexibel och gör skillnad på sina jobb som social tjänstehund och arbetande vakthund på gården. Dock älskar han att ligga och sova i skuggan när tillfälle ges!

guar1

Ivanka har börjat mogna så smått och lever inte livet riktigt lika actionfyllt som tidigare. Hon är dock fortfarande en ovtjarka på turbo. Jag vet inte hur rastypisk den där energin är, men den finns där. Tur att Hicko och Vostok kan varva leken med henne, Det händer dock att Hicko och Vostok går samman i gemnsam styrka och trycker till Ivanka när de tröttnar. Jag förstår dock inte att de orkar så mycket som de gör. Annars så är de fortfarande väldigt fina tillsammans. Vi räknar ju inte med att alla ska kunna gå tillsammans i framtiden när Vostok väl är könsmogen, men funkar det så är det bara en bonus!

 

guar1guar2guar4

Vostok är för övrigt en riktig pärla. En helt underbar och fantastisk hund! Han börjar växa till sig lite nu. Han fyllde 9 månader 1/7 och väger i dagsläget ca 55 kg. Nu är han tyngst på gården!

En annan liten nyhet är att det kommer tillökning i hundflocken i slutet på augusti. Hickos syster Java har valpar. Java är en trevlig tik. En urmysig, stor Pyrretik som har en lagom portion vakt i sig. Pappa till valparna VARJOMÄEN EEMELI från Finland. Även han en stabil sak som liksom Hicko har dubbla arbetsuppgifter. Han arbetar dels som bibliotekshund och när han kommer hem vaktar han gården och dess djur. Det ska bli spännande att se vad det blir av den här kullen. Vi träffade valparna när de fyllde 3 veckor, heeeeeelt underbara. 🙂 Här är bilder på föräldradjuren(samt Jessica som är ägare och uppfödare till Java).

evidensia_djur_malmo-il (1)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: