Välkommen Vostok!

oliversloggahemsida

I söndags morse dök han äntligen upp, efter en hel del strul och en stressig vecka med många samtal till jordbruksverket. Vostok hoppade ur bilen och betedde sig som att han alltid bott här. Otroligt stabil hund efter att ha varit på resande fot i nästan 3 dagar. Vostok är född i Vitryssland, men mellanlandade ett par månader i Polen innan han kom till Sverige. Han är 7 månader gammal. Vi hade höga förväntningar och förhoppningar gällande honom. Även om det är tidigt att säga något än, så är han ännu bättre än vad vi vågade hoppas på. För att vara en 7 månaders valp är han otroligt modig, balanserad och trygg. Vi är enormt glada över att han hamnade hos oss. Redan i februari började vi spana in honom och nu är han här.

Det är inte alltid det lättaste att introducera en ny hund till en befintlig flock. Första dygnet höll vi hundarna separerade förutom koppelpromenader där de inte fick hälsa. Hicko är en riktig klippa och visade lugnt och tydligt att gammal är äldst och vet bäst. Vostok är otroligt tydlig i sitt kroppsspråk och visade klart och tydligt att han inte är något trubbel. Ivanka hade en lite annan inställning till en början och ville helst äta upp honom. Promenaden gick bra, men hon ville inte släppa in honom på tomten. Under natten sov alla hundarna i olika rum. Vostok var nog trött och sov 11 timmar i sträck utan att röra sig.

Igår märkte vi att Ivanka lättade upp och efter en promenad till lanbruksskolan där Vostok fick bkanta sig med kor, grisar, getter och höns bestämde vi oss för att släppa dem lösa tillsammans. Det var lite spänt till en början. Vi har inte direkt goda erfarenheter av att släppa Ivanka lös med andra hundar på hennes revir och var uppmärksamma på båda hundarnas kroppsspråk. Efter en kort stund började Ivanka visa lekinviter och sedan var det igång. De sprang och sprang, hoppade och lekte. De delade till och med vattenskål och drack samtidigt. Man upphör sällan att bli förvånad. Det gick över all förväntan och senare på kvällen blev det en ny omgång lek. Därefter sov båda gott! 🙂

I skrivandets stund ligger de båda och sover ute på gården. Vostok har visat att han trots sin ringa ålder tar vakten på allvar och börjar redan nu bli vaksam.

Han är välbyggd och kommer med stor sannolikhet bli en ganska stor och kompakt ovtjarka som vuxen. Redan nu är ca 70-72 cm och väger 50-53 kg.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: