Rehab, utställning och balansträning…

oliversloggahemsida

Nu är vi äntligen lediga hela familjen och Hicko och jag är åter i tjänst 1 september. Vi ska njuta av en lång ledighet.

Stygnen är tagna på Ivanka och vi har varit på ett besök hos sjukgymnasten på Evidensia djursjukhus i Malmö. Ivanka fick gå i treadmill och hon fixade detta med bravur. Ivanka fick beröm för sin fina koordination trots att hon är nyopererad och bara 7 månader gammal.  Nu fortsätter vi med rehab på hemmaplan tills nästa besök. Vi ska nu öka hennes promenader till 10 minuter 4 gånger om dagen. Hon ska fortfarnade vara kopplad och all gång ska ske i skritt. Vi har börjat träna lite balans och koordination genom tasstorkning och håller på att träna in tass.

Förra veckan var jag och Hicko på handlerträning för Jessica Snäcka i Alnarpsparken. Där fick vi beröm för den träning vi har lagt ner på uppställandet.

Idag drog hela familjen iväg till hundträning på Persbo för Hickos uppfödare Jessica, kennel Joquibaz. Dagens träning innehöll utställning och hanteringsträning samt balans och koordinationsträning.

IMG_2786
IMG_2857
IMG_2880
IMG_2907
IMG_2913

Hicko fick agera visningsekipage på balans och koordinationsbanan. Vid sådana övningar förespråkar jag alltid att använda sele. Dels för att kunna stötta hunden bättre om den skulle tappa balansen men även om det skulle hända en olycka på ett hinder. Idag tog vi fram en bänk som vi placerade på gräset och bedömde då att den stod stabilt. När Hicko skulle göra ”tass upp” på bänken trillar den omkull. Eftersom jag hade sele på honom kunde jag lätt hjälpa honom så att han inte skulle skada sig eller få bänken på sig och bli rädd. Efteråt fortsatte jag att göra övningar på bänken för att se så det inte fanns några kvarvarande rädslor hos honom.
IMG_2808

IMG_2820

IMG_2822

IMG_2825

Ivanka fick vara med idag av syfte för socialträning. Hon fick möta andra hundar och barn som sprang omkring. Det fixade hon fint! Tack Johan, kennel Joquibaz för ett fint engagemang kring den sociala samvaron för Ivanka.

IMG_2849

IMG_2855

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: