I mötet med hunden…

I arbetet med hund som resurs händer det så otroligt mycket i mötet mellan hunden och personen. Man kan skapa känslan av samhörighet med hunden genom en för personen kravlös aktivitet. Hundens närvaro kan generera bekräftelse. Känslan av att känna sig sedd och betydelsefull kan man arbeta med så enkla medel som hundens närvaro. När orden kommer från personen ”Hicko gillar mig” då har arbetet med hunden lyckats.

På en promenad med Hicko uttryckte en person ”jag trivs med Hicko, för jag tycker också om att gå sakta”.

Under dagens aktiviteten ”dra skrinda” skulle vi träna Hicko på att bli mer säker i svängarna. Att se glädjen hos personen när den lyckas få Hicko att svänga med skrindan efter sig, genom att motivera Hicko och locka på honom var en underbar känsla att se för mig som hundförare.

En annan aktivitet var hundspel. Hicko klarade två av spelen utan några problem. Under det tredje hundspelet såg personen att Hicko behövde hjälp och sade till honom ” Hicko vi hjälps åt, prova att ta med tassen” och pekade på spelet.

Ett fantastiskt avslut på dagen att se det fina samspelet mellan Hicko och personen som arbetade med honom!

IMG_1093

IMG_1095

IMG_1098

IMG_1100

IMG_1104

IMG_1107

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: