Lång men härlig dag!

Dagen startade klockan 05.20. Då vaknade Emil, Ivanka och Hicko och ”sa” god morgon. Vi har hunnit med en hel del under dagen då förmiddagen blev ganska lång. Idag fick vi underbara nyheter från utställningen i Roskilde i Danmark, att Hickos syster Java blev BIR. En massa grattiskramar till Jessica och Johan, kennel Joquibaz 🙂

Ivankas hälta är äntligen bra igen. Nu är det monstop fullt ös på henne! Leken är ganska hård men Hicko gör sitt bästa för att vara försiktig. Det är underbart att se Hickos glädje över att ha fått en ny kompis i familjen. Han har ett otroligt tålamod med denna dryga, söta lilla valp som hela tiden ska bita honom i svansen. Vid de få tillfällen Hicko har fått nog, ger han av ett skall och lägger tassen på henne eller markerar med munnen att nu få får du ge dig. Vilket Ivanka gör och visar sin undergivenhet mot honom.

Ivankas resursförsvar mot Hicko har minskat. Hon har förstått att hon inte behöver konkurrera med honom om varken mat eller sovplats. Hon strulade lite med maten när hon kom, men nu äter hon sin mat. Vi bytte från Olivers spannmålsfria torrfoder med fisk till kyckling istället. Så nu går hon inte runt och är hungrig.

Ivanka har kräkts när hon har åkt bil längre sträckor. Vi testar nu med ett Adaptil-halsband och ska se om det hjälper henne. Idag körde vi ner till centrum. Det var inga problem, hon var lugn och harmonisk i bilen. Vi ska träna på att åka bil kortare turer och sedan förlänga dom efterhand. Vi får se vad hennes illamående beror på. Om hon tycker att det är obehagligt att åka bil längre turer och blir stressad eller om hon kanske är åksjuk. Nu är målet att bilen ska vara något kul och positivt. 🙂 När vi kom ner till centrum parkerade vi bilen vid tågstationen och promenerade upp mot perrongen. Tåget och ljudet av bommarna var inget konstigt trots att det var i en annan miljö än hemma. Tåget ser hon varje dag köra förbi hennes revir. Det kom en kvinna med ett paraply och när Ivanka fick syn på henne stannade hon upp och tittade och gick bort mot Hicko för att gå bredvid honom när vi passerade. Vi vände sedan och gick tillbaka för att möta henne igen och då passerar Ivanka med ett bättre självförtroende. Alltså vilken lärare Hicko är, han ger Ivanka ett lugnt och visar att det är ingen fara. Vi mötte även andra hundar som både skällde och gjorde utfall men både Hicko och Ivanka ignorerar dom och bara passerade lugnt. Njut av lite lekbilder 🙂

IMG_8605 IMG_8622 IMG_8635 IMG_8696 IMG_8703 IMG_8721 IMG_8722 IMG_8723 IMG_8725

En kommentar på “Lång men härlig dag!

  1. Men vad härligt att av en slump ramla in på din blogg! Vad glad jag blir av att se Hicko igen och vilken goding lilla Emil är. Den nyaste tillskottet i familjen ser också ut som en liten pralin!
    Ha det riktgt fint! Kram Cim, Brandvakten

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: