Utställningsträning!

Igår höll Hickos uppfödare Jessica från kennel Joquibaz en utställning på på Perso Hundpensionat. Vi var ca 8 ekipage som tränade tillsammans av olika hundraser. Efter förra utställningen i Malmö kände jag (Jessica) att jag missade en del i uppställandet och behövde fokusera på lite detaljer och få ett bättre flyt i ringen. Det var givande och kul att träffa hundfolk.

Utställningsträning ger så mycket mer än bara fokus i ringen. Det blir samtidigt en miljö och socialiceringsträning. Vi tränade på kontakten tillsammans med hunden, följsamhet med en massa störningsmoment som nya dofter, hundar som springer framför och bakom samt hundar som bodde på hundpensionatet som hade koll på oss via deras hundgårdar.

Vi avslutade med passivitetsträning för hundarna medan vi samlade oss på gräset och pratade igenom dagens träning.

Tack Jessica för en en bra träningskväll och tack till Persbo Hundpensionat för att vi fick låna er gräsmatta!

IMG_8255

IMG_8266

IMG_8268

IMG_8269

IMG_8272

IMG_8278

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: