Välkommen Ivanka!

Igår ringde klockan ringde 04.30, då var det dags att stiga upp.  Emil var med på noterna och åt sin gröt och hann även med att köra i sin gåstol. På med kläderna och iväg…. När Hicko förstod att vi skulle iväg så tidigt hoppade han upp i soffan och meddelade att ” ta inte med mig, ta inte ut mig i hundgården, låt mig bara få sova vidare i soffan” Underbara Hicko!

In i bilen och Emil somnade med en gång. Väl på plats i Malmö där vi skulle mötas upp och hämta Ivanka, öppnade vi bagageluckan och möter de två underbara syskonen Igor och vår Ivanka. De var nyfikna och hälsade glatt på oss. Tack Eva och Steve för den trygga transporten till Sverige.

Väl hemma på gården fick Ivanka och Hicko hälsa på varandra först på vars en sida om hundgården. Ivanka började med att säga moff moff och Hicko gjorde lekinvit. Jag kopplade Hicko och lät honom gå fram och hälsa på Ivanka. Sedan släppte vi Hicko och de fick gå runt i trädgården och bekanta sig med varandra.

Nästa möte var att hälsa på hönsen genom staketet. Det var inget konstigt tyckte Ivanka, så vi öppnade grinden till hönsgården. När Hönsen fick syn på Ivanka så sprang dom tillbaka till hönshuset. Hönsen förstod att detta var något nytt. Men efter ett tag slappnade alla av och hönsen gick fritt igen. Kanske slappnade hönan Greta av lite för mycket vilket Ivanka uppmärksammade och tog ett litet nafs över nacken. Ivanka är socialiserad med höns sedan hon var liten och vet att hon inte får röra hönsen. Vi fick ett tips av hennes uppfödare i dag att säga” Nie wolno” till Ivanka, som betyder förbjudet på Polska. Detta lyckades fint! Det är inte helt lätt att lära sig svenska med en gång.

Ivanka har visat att hon har resursförsvar mot Hicko, INTE mot oss. Ivanka vaktar leksaker och även oss mot Hicko. Hon tyckte inte att Hicko skulle komma nära och visar tydligt vad hon menar. Hicko tittar bort och undrar vad i hela friden denna lilla tjej håller på med:) Här har vi lite att arbeta med. Hicko har varit så otroligt duktig med Ivanka. Han har läst av henne bra och lyssnat på våra instruktioner. Så stolt över vår finaste Hicko!

Vi upplever lugn och trygg, samt väldigt artig mot oss. Ska bli spänannde att se hur hon utvecklas som individ!

Första natten spenderade Martin och Ivanka tillsammans i hundsängen. Ivanka är modigare idag och tar sig runt i huset mer än i går. Nu ska vi njuta av en kopp kaffe medan hundarna ligger och myser bredvid Emil som leker på golvet!

IMG_7216

IMG_7224

IMG_7129

IMG_7118

IMG_7116

IMG_7101

IMG_7097

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: