Ägg!

Hedvig är först ut 🙂 Till Martins stora glädje har hönan Hedvig börjat lägga ägg. Faverollerna Honda och Harriet har också kommit igång. Sen är det bara fyra kvar att börja värpa. Nu har vi ungefär 1-3 ägg om dagen med en förhoppning om att få 3-6 om dagen inom någon månad. Hönorna och deras tupp vid det smickrande namnet Palme går fritt i trädgården och äter allt de kommer över. Nu har de även hittat ut i hagen som erbjuder ca. ett hektar med god grön hönsmat samt maskar och andra kryp. Det är lite skillnad i smak och utseende i jämförelse på äggen vi får i förhållande till det massproducerade skärpet de flesta butiker säljer. Egentligen är äggen bara en bonus. Att leva tillsammans med hönsen på gården är fantastiskt trevligt och de förgyller vår vardag. Igår bakade Martin en jäääääääääääääääääääääääättegod sockerkaka med våra egna ägg. Den var alldeles orange av färgen från gulorna. Underbart!

Just nu har vi 2 Sussexhöns, 4 Faverolle, 1 Brahma höna och 1 Brahma tupp. 🙂

DSC_0343

DSC_0347

DSC_0411

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: