Känslan av att få springa fritt…

Vårt val av hundraser, Dogo canario och Pyreneèrhund har gjort att vi har tagit ett beslut av att alltid gå med våra hundar kopplade ute i samhället. Aji som är en Dogo canario är väldigt signalkänslig, har starkt revir- och resursförsvar vilket kan vara svårt att ta ansvar för om hunden är lös, då drifterna är så pass starka. Pyreneèrhunden kan också har liknande drifter men på ett annat sätt, Pyrren är mer eftertänksam medan Dogo canarion är mer impulsiv i sitt handlande. Dock går Pyrren ofta sin egen väg och slår till dövörat om den får för sig att ta en tur på egen hand eller kanske får upp någon doft av vilt som skall jagas bort. Självklart är finns det individer av båda raserna som skulle kunna fungera och fungerar att ha lösa i samhället. Visst kan jag sakna att få gå med hundarna lösa t.ex. i skogen, men här får vi vara aktiva själva och springa med i backar och gå bland sten och stock. Bra träning för oss hundägare 🙂

Än en gång är vi så glada och tacksamma för vår hage där hundarna kan få springa fritt och få utlopp för sina rörelser på 10 000 kvm yta. Jag tycker att det är viktigt att hitta alternativ så att hundarna kan få känna känslan av att få vara lösa och bara får vara hund!

DSC_0359

DSC_0368

DSC_0375

DSC_0384

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: