Sånt som man gör i hagen…

Vi har valt att leva tillsammans med två raser som kan vara svårt att ha lösa under promenaderna. Ajis vakt och misstänksamhet tar troligtvis över om en hotfull situation skulle uppstå, det är en bra anledning till att hon alltid är kopplad under promenaderna. En pyrre kan vara svår att ha lös då de oftast inte lyssnar till en inkallning om de har fått syn på något vilt som ska jagas bort. Det finns en del pyrrar som är rymningsbenägna och tar sig en tur då och då för att utföra sin uppgift. Det sägs att pyrrarnas revir sträcker sig så långt ögat kan nå. Hicko går också alltid kopplad under promenaden. Vi vill inte riktigt ta chansen då vi vet att han är av en självständig ras och som individ inte alltid kommer på inkallning förrän han är färdig med det han håller på med 🙂

Men visst är det underbart att kunna ha sin hund lös överallt och veta att den alltid kommer på inkallning. Därmed inte sagt att det inte går att ha en Pyrre eller Dogo canario lös, det finns det säkert och det är bara kul om det fungerar.

Om man alltid har sina hundar kopplade under promenaderna tycker jag att det är viktigt att hitta möjligheter som gör att hundarna kan vara lösa. Det kan vara i en stor trädgård, rastfält eller i en rasthage så de kan få utlopp för sina kroppsrörelser genom att springa fritt och att få vara ”hund”. Vi har lyckan att ha en stor inhägnad tomt där hundarna kan springa fritt, vakta, leka, vila eller bara strosa omkring. Vi har även vår hage som ni säkert har sett bilder på ett antal gånger 😉 Att beskriva känslan att se hundarna springa i full fart och att se deras glädje när man säger ”hagen” är nästan obeskrivlig. I hagen finns det bara en regel och det är att hundarna ska hålla sig innanför staketet 🙂

Njut av filmen 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: