IAHAIO konferens Chicago 2013 och konferens på SLU, Ultuna!

Min kollega Matilda var på IAHAIO konferensen i Chicago i somras. I fredags höll hon en föreläsning för Nätverket inom Malmö stad, som arbetar med djur som resurs. På denna konferens lyfts det fram bland annat evidens kring hur djur kan användas som resurs för människor.

Matilda berättade bland annat om en forskning om mödrar som har svårt att knyta an till sina barn, där de använde hästen som resurs. Det framkom t.ex. att man såg att mödrarna pratade mer med terapeuten då en sådan var inkopplad och när man tog in hästen som resurs pratade mödrarna mer med barnen. Hästskötarnas inställning och attityd till hästen påverkade också mammornas bemötande till sina barn.

De tog även upp hundarnas välfärd, hur mår hundarna i arbetet som resurs till människan. Förr har det varit mer fokus på människans mående men nu har man sett hur viktigt det är att hunden mår bra i sitt arbete. För att hunden ska kunna utföra sitt uppdrag så måste hunden vara i god form både psykiskt och fysiskt.

Förra veckan var Matilda på ytterligare en konferens på SLU, Ultuna som handlade om ”Animal-Human Interactions”. Gå gärna in och läs mer på Matildas hemsida: http://sidavidsida.se/

20131003_130804

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: